1.017.654

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A Sztárok Árnyékában (dedikált példány)

"Az ismeretlen keresése"

Szerző
Lektor

Kiadó: Szerzői kiadás
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 215 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 978-963-08-7847-0
Megjegyzés: Jakab Vilmos szerző által dedikált példány.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

- Baszameg, baszameg, baszameg! - járt ökleit függőlegesen rángatva idegesen fel, és alá a Jégszínház előcsarnokában Adler Zsiga bácsi - Hogy hívják azt a nagyfejű fekete srácot? Hogy hívják? Ipari... Tovább

Előszó

- Baszameg, baszameg, baszameg! - járt ökleit függőlegesen rángatva idegesen fel, és alá a Jégszínház előcsarnokában Adler Zsiga bácsi - Hogy hívják azt a nagyfejű fekete srácot? Hogy hívják? Ipari tanuló a fiú!. Villámgyors, és van esze a bunyóhoz... De hogy hívják?
- A feeeneegyemeg, a feeeneegyemeg... - morgott maga elé meredve a Jégszínház nagytermének sarkában Papp Laci - Mi a neve annak a fekete, nagyfejű srácnak? Olyan jól fog ritmust, olyan jó érzékkel üt! Még ifi az a fiatal fiú. Mi a neve? A feeenegye meg!
1972 .január 2.-a volt, éppen az edzőtábor kezdetére gyülekezett a boksz-válogatott, olyan, már akkor is mitikus személyiségek, mint Gedó Gyuri, Badari Tibi, Botos Andris, Orbán Laci, Kajdi Jancsi, Csjef Sanyi, és a többiek, Orbán Sanyika, Juhász Laci, Tóth Imi, drága Edőcs Pisti, mintha csak valami élő boksztörténelem lapjai peregtek volna ott az orrom előtt. Először nem is értettem, hogy mi a csuda baja van ennek a két zseniális embernek, a boksztörténelem legfantasztikusabb kettősének? Miért olyan fontos nekik tudni, hogy ki az a nevesincs, még ipari tanuló, ifi-srác? Ők azonban kötötték az ebet a karóhoz, elő kéne keríteni a fold alól is, mert az egy ég-áldotta tehetség, annak itt a helye a válogatottban, a legjobbak között! Hosszas telefonálgatás kezdődött a porta melletti kallantyús készülékről, hogy ki tud róla? Mert ők ketten látták már egyszer valami jelentéktelen versenyen, de nekik elég volt ennyi ahhoz, hogy mindent tudjanak róla, mert az ő szemük, megérzésük soha nem csalt, amikor bokszról volt szó, a névmemóriájuk azonban legendás volt. Legendásan pocsék. Szerintem esetenként nem csupán egymás, hanem saját nevüket sem tudták. Mi akkor most a megoldás? Vissza

Fülszöveg

Ez a könyv a múlt és jelen viszontagságait próbálja megjeleníteni a pozitív nézőpont szempontjából vizsgálva, amelyben a felmerülő nehézségeket próbálja legyőzni a főhős. Író és főhős egyben! Próbálja az élet felemás helyzeteit egyensúlyba hozni, melyet a különböző történetek tesznek érdekessé és olvashatóvá.
Ezúton szeretném megköszönni azoknak az embereknek, barátoknak akik sokat segítettek, hogy ez a könyv így s ilyen formában megjelenhessen. Elsősorban Bocsa Sándor barátomnak, akinek a tanácsa nélkül talán soha nem került volna papírra a történet.
S nem utolsó sorban Bollók Barbara segítsége, szavainak tüze, ami által lángrakapott a főhős története. S egyben megíródhatott az egykor híres, legendás, tragikus sorsú színésznő, Karádi Katalin íróasztalánál a téli hónapok hétvégein, mely a Catskill Motel szárnyának egyik sarka - "Karádi Katalin Múzeumnak" van berendezve.
De ezentúl is sok sok köszönettel tartozom mindkettőjüknek, s remélve, hogy barátságunk örök marad!

Jakab Vilmos

Jakab Vilmos műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Jakab Vilmos könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A Sztárok Árnyékában (dedikált példány) A Sztárok Árnyékában (dedikált példány) A Sztárok Árnyékában (dedikált példány)

A címlapon a szerző, Jakab Vilmos névre szóló dedikációja látható.

Állapot:
6.280 ,-Ft
31 pont kapható
Kosárba