A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig
Ginop popup ablak bezárása

A szultán konyhája

Török szakácskönyv

Szerző
Fordító
Fotózta
Pécs
Kiadó: Alexandra Kiadó
Kiadás helye: Pécs
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 156 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 24 cm
ISBN: 963-367-427-1
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

"Mióta volt alkalmam megkóstolni Özcan Ozan csodálatos ételeit, folyton erre a könyvre várok. Özcan valóban érti a mesterségét. Ez talán a lehető legnagyobb bók, amit egyik szakács a másiknak valaha is mondhat. Azok számára, akiknek Törökország ételeivel kapcsolatos ismereteik hiányosnak mondhatók, A szultán konyhája kitűnő útmutatást nyújthat e csodálatos, ízletes és könnyen elkészíthető receptek világában. Például a vöröslencseleves, a tört burgonyával töltött kofta, a fokhagymás joghurtmártással készült zöldhüvelyesek receptje értékes kiegészítőként szolgálhat ki-ki személyes receptgyűjteményében."
Csípős-savanyú tojásos citromleves. Zöldségekkel töltött padlizsán illatos olívaolajban párolva. Szaftos báránysült tejszínes padlizsánágyon. Ezek Törökország ízei, ez, A szultán konyhája.
A török konyha a világ leggazdagabbjai közé sorolható. Nagy és igen összetett múltra tekint vissza. A könyvünkben található receptek némelyikét Ottoman szultán konyhájában készítették és... Tovább

Fülszöveg

"Mióta volt alkalmam megkóstolni Özcan Ozan csodálatos ételeit, folyton erre a könyvre várok. Özcan valóban érti a mesterségét. Ez talán a lehető legnagyobb bók, amit egyik szakács a másiknak valaha is mondhat. Azok számára, akiknek Törökország ételeivel kapcsolatos ismereteik hiányosnak mondhatók, A szultán konyhája kitűnő útmutatást nyújthat e csodálatos, ízletes és könnyen elkészíthető receptek világában. Például a vöröslencseleves, a tört burgonyával töltött kofta, a fokhagymás joghurtmártással készült zöldhüvelyesek receptje értékes kiegészítőként szolgálhat ki-ki személyes receptgyűjteményében."
Csípős-savanyú tojásos citromleves. Zöldségekkel töltött padlizsán illatos olívaolajban párolva. Szaftos báránysült tejszínes padlizsánágyon. Ezek Törökország ízei, ez, A szultán konyhája.
A török konyha a világ leggazdagabbjai közé sorolható. Nagy és igen összetett múltra tekint vissza. A könyvünkben található receptek némelyikét Ottoman szultán konyhájában készítették és fejlesztették tökéletesre, több mint öt évszázaddal ezelőtt, amikor is a hal, a szárnyas, a hús,a gyümölcs, a gabona és a zöldségfélék óriási választékát segítségül híva, a szultán főszakácsai versenyre keltek egymással, melyikük tud újszerűbb és különlegesebb ételkölteményt alkotni a sok finomságból. Ennek eredményeként egész sor étel született, mely éppoly egészséges, mint amilyen finom.
Törökországban és Európában gazdag tapasztalatokat szerezvén, Özcan Ozan főszakács a nyolcvanas évek elején nyitotta meg éttermét, A szultán konyháját, Boston üzleti negyedében. A jellegzetes, friss keleti ízek újra és újra visszacsalogatták az étterem látogatóit. A vöröslencseleves, a csicseriborsós rizses tál (piláf), a csípős, szénparázson sütött sis kebab, rózsavízpuding, valamint az Imam Bayildi avagy "Ájult imám" (melynek elnevezése, a monda szerint, onnan ered, hogy az imám elájult, miután evett a finomságból), olyan ételek, melyek igazán könnyen elkészíthetők, és csupa olyan összetevőket tartalmaznak, melyek bárhol beszerezhetők. A zöldség- és gabonafélékből összeállított receptek, és azok "nem vegetáriánus" változata gazdag választékkal szolgál mind a mindenevők, mind a vegetáriánusok számára.
A szultán konyháját Carl Tremblay mesterfotós káprázatosan szép fényképei teszik még tetszetősebbé. Találunk benne egy egész sor teljes menüajánlatot, valamint több mint 130 ínycsiklandozó receptet, melyek egytől egyig arra csábítják a főzés szerelmeseit, hogy otthonukba is igazi fejedelmi étkeket varázsoljanak e könyv segítségével. Vissza

Tartalom

Előszó1
Bevezetés2
Menüajánlatok6
A török ételek alapvető összetevői 7
Mártások és fűszerek12
Előételek16
Kenyérfélék és börekek38
Levesek56
Bárány-, marha-, és csirkehús74
A tenger gyümölcsei96
Piláfok112
Saláták122
Desszertek, gyümölcskompótok, italok134
Tárgymutató154

Özcan Ozan

Özcan Ozan műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Özcan Ozan könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem