1.031.315

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A tápanyagok és a táplálkozás tana

Szerző

Kiadó: Légrády Testvérek Kiadása
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött keménykötés
Oldalszám: 142 oldal
Sorozatcím: Az egészségápolás könyvtára
Kötetszám: 16
Nyelv: Magyar  
Méret: 17 cm x 12 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A táplálkozás célja. Az étvágy7
A táplálkozás célja8
A nép táplálkozásának forrásai10
Mit értünk "étvágy" alatt?13
Az étvágy befolyása13
A "normális" és "rendes" étvágy15
A táplálkozás tudományos tana
Élvezetszerek19
A tápanyagok felosztása20
Fehérjék, zsírok és szénhydratok20
A táplálásfelvétel célja24
A táplálás elégése a szervezetben27
Az erők átalakulása a testben29
Hőfejlődés a testben30
Szervetlen tápanyagok31
Vízfelvétel32
A test növése és újdonképződése34
"Erőforgalom és a test mozgása"36
Tápanyagszükséglet38
A tápanyagok keverése40
A tápanyagok beosztása
A tápanyagok beosztása44
Az ételek elkészítése45
A táplálék elromlása és konzerválása
A tápanyagok elromlása55
Éléskamra56
Jégszekrény57
Pince58
Konzervek59
Állati tápanyagok
Tej és termékei62
Tojások68
Hús és húsfélék69
Növényi tápanyagok
Gabonaneműek76
Leguminosák81
Burgonya82
Főzelék és gyümölcs82
Egyéb növényi tápanyagul szolgáló termékek84
A különböző ételek tápértékének összehasonlítása86
Fűszerek
Bors, mustár, só, stb.89
Italok
Ivóvíz és ásványvíz90
Limonádé91
Sör93
Bor94
Üdítőszerek
Kávé - tea - kakaó98
Pálinkafajok102
Alkohol és ártalmai104
Egészségtelen és hamisított táp- és élvezeti szerek
Vásári felügyelet és közvágóhidak106
Tej108
Sajt és tojás. Kaviár109
Hús, osztriga és hurka111
Gabona, gombák112
Fűszerek és frissítők113
A tápanyagok megválasztása
Jó és kiadó koszt. Ennek helyes mértékelése. Étrendhibák115
Friss anyagok119
Surrogatumok (pótszerek)120
Tápláló praeparatumok121
A tápanyag szükséglet különbözősége123
Változatosság a táplálkozásban126
Emészthetőség és néhány étkezési szabály
Emészthetőség127
Étvágyhiány128
Bizonyos étel iránti előszeretet130
Étvágyérzések132
Emésztés és székrekedés137
Főlakomák138
Nyugalom és alvásszükséglet az étkezés után140
Evés melletti ivás141

Dr. Rubner Miksa

Dr. Rubner Miksa műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Rubner Miksa könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv