kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Légrády Testvérek Kiadása |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött keménykötés |
Oldalszám: | 142 oldal |
Sorozatcím: | Az egészségápolás könyvtára |
Kötetszám: | 16 |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 17 cm x 12 cm |
ISBN: | |
A táplálkozás célja. Az étvágy | 7 |
A táplálkozás célja | 8 |
A nép táplálkozásának forrásai | 10 |
Mit értünk "étvágy" alatt? | 13 |
Az étvágy befolyása | 13 |
A "normális" és "rendes" étvágy | 15 |
A táplálkozás tudományos tana | |
Élvezetszerek | 19 |
A tápanyagok felosztása | 20 |
Fehérjék, zsírok és szénhydratok | 20 |
A táplálásfelvétel célja | 24 |
A táplálás elégése a szervezetben | 27 |
Az erők átalakulása a testben | 29 |
Hőfejlődés a testben | 30 |
Szervetlen tápanyagok | 31 |
Vízfelvétel | 32 |
A test növése és újdonképződése | 34 |
"Erőforgalom és a test mozgása" | 36 |
Tápanyagszükséglet | 38 |
A tápanyagok keverése | 40 |
A tápanyagok beosztása | |
A tápanyagok beosztása | 44 |
Az ételek elkészítése | 45 |
A táplálék elromlása és konzerválása | |
A tápanyagok elromlása | 55 |
Éléskamra | 56 |
Jégszekrény | 57 |
Pince | 58 |
Konzervek | 59 |
Állati tápanyagok | |
Tej és termékei | 62 |
Tojások | 68 |
Hús és húsfélék | 69 |
Növényi tápanyagok | |
Gabonaneműek | 76 |
Leguminosák | 81 |
Burgonya | 82 |
Főzelék és gyümölcs | 82 |
Egyéb növényi tápanyagul szolgáló termékek | 84 |
A különböző ételek tápértékének összehasonlítása | 86 |
Fűszerek | |
Bors, mustár, só, stb. | 89 |
Italok | |
Ivóvíz és ásványvíz | 90 |
Limonádé | 91 |
Sör | 93 |
Bor | 94 |
Üdítőszerek | |
Kávé - tea - kakaó | 98 |
Pálinkafajok | 102 |
Alkohol és ártalmai | 104 |
Egészségtelen és hamisított táp- és élvezeti szerek | |
Vásári felügyelet és közvágóhidak | 106 |
Tej | 108 |
Sajt és tojás. Kaviár | 109 |
Hús, osztriga és hurka | 111 |
Gabona, gombák | 112 |
Fűszerek és frissítők | 113 |
A tápanyagok megválasztása | |
Jó és kiadó koszt. Ennek helyes mértékelése. Étrendhibák | 115 |
Friss anyagok | 119 |
Surrogatumok (pótszerek) | 120 |
Tápláló praeparatumok | 121 |
A tápanyag szükséglet különbözősége | 123 |
Változatosság a táplálkozásban | 126 |
Emészthetőség és néhány étkezési szabály | |
Emészthetőség | 127 |
Étvágyhiány | 128 |
Bizonyos étel iránti előszeretet | 130 |
Étvágyérzések | 132 |
Emésztés és székrekedés | 137 |
Főlakomák | 138 |
Nyugalom és alvásszükséglet az étkezés után | 140 |
Evés melletti ivás | 141 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.