| Kiadó: | Királyi Magyar Természettudományi Társulat |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Vászon |
| Oldalszám: | 299 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 23 cm x 17 cm |
| ISBN: | |
| Előszó | 5 |
| Bevezetés | 7 |
| A tápanyagok | 18 |
| A szénhidrátok | 20 |
| A zsírok | 26 |
| A fehérjék | 29 |
| A vitaminok | 37 |
| Az A-vitamin | 46 |
| A B-vitamin | 53 |
| A C-vitamin | 60 |
| A D-vitamin | 72 |
| A sók | 77 |
| Az emésztés | 91 |
| A szervezet vízforgalma | 163 |
| A cukor anyagforgalma | 143 |
| A szervezet zsírforgalma | 150 |
| A fehérjék anyagforgalma | 152 |
| A szervezet energiaforgalma | 159 |
| Éhség, étvágy, éhezés | 177 |
| Koplalókúrák | 189 |
| A szomjúság | 192 |
| Szomjaztatókúrák | 195 |
| Néhány szó a legfontosabb védőtáplálékokról | 197 |
| A tej | 197 |
| Az aludt-tej | 203 |
| A tejszín | 205 |
| A vaj | 206 |
| Túró, sajt | 207 |
| A tojás | 209 |
| A hús | 212 |
| A vér | 219 |
| A zsigerek | 221 |
| Zöldfőzelék | 223 |
| A szójabab | 229 |
| A burgonya | 231 |
| A kenyér | 234 |
| A gyümölcs | 239 |
| Fűszerek, élvezeti cikkek | 246 |
| Az egészséges szép testalkat, a fogyás és a hízás | 252 |
| Vegyes táplálkozás, vegetarianizmus, és nyerskoszt | 267 |
| Néhány szó a népélelmezés fontosságáról | 273 |
| Általánosan használt élelmi anyagaink és egyes ételeink összetétele | 276 |
| Név- és tárgymutató | 289 |
| Képes táblák | 297 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.