kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
| Oldalszám: | 289 oldal |
| Sorozatcím: | Reflektorfényben |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 17 cm x 12 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Kihajtható melléklettel. |
| Dr. Zafir Mihály: Mit mondanak táplálkozásunkról a tények | 3 |
| Az emberiség táplálkozási színvonala | 13 |
| Kalóriafogyasztás, tápanyagfogyasztás | 13 |
| A kalóriafogyasztás összetétele különböző országokban | 18 |
| Fogyasztás élelmiszerfajtánként | 29 |
| A táplálkozás fejlődésének iránya | 43 |
| Élelmiszerfogyasztás alakulása Magyarországon | 53 |
| Élelmiszerfogyasztás a últ század végétől napjainkig | 53 |
| Jövedelem és táplálkozás | 66 |
| Magyarországi fogyasztás különböző élelmiszerekből | 86 |
| Élelmiszerfogyasztás és mezőgazdasági termelés | 111 |
| A Föld területe és népessége | 111 |
| Növénytermelés | 115 |
| Állattenyésztés | 122 |
| A sűrűn és ritkán lakott területek mezőgazdasága | 130 |
| Az emberiség szaporodása és a mezőgazdasági termelés | 143 |
| Dr. Tarján Róbert: A táplálkozás jelentősége | 147 |
| A táplálkozástudomány rövid története | 147 |
| Energiaforrások | 153 |
| Építőanyagok | 155 |
| Biokatalizátorok | 161 |
| Dr. Tangl Harald: A vitaminellátás problémái | 172 |
| A vitaminkutatás első eredményei | 172 |
| A vitamin | 178 |
| Az A-vitamin előfordulása | 179 |
| B-vitamincsoport | 180 |
| A B-vitamincsoport előfordulása | 183 |
| C-vitamin | 184 |
| A C-viatmin előfordulása | 186 |
| D vitamin | 190 |
| E-vitamin | 193 |
| Dr. T. Kassai Stefánia: A táplálkozás és a gyermek fejlődése | 195 |
| Milyen az egészséges és jól fejlett gyermek? | 195 |
| A táplálkozás a fejlődés serkentője | 199 |
| A környezet hatása a fejlődésre | 200 |
| Táplálkozási szokások | 206 |
| A növekedés | 207 |
| Kalorikus tápanyagok. A szénhidrátok szerepe a fejlődésben | 210 |
| A zsírok szerepe a növekedésben | 212 |
| A fehérjék szerepe a növekedésben | 215 |
| Ásványi anyagok | 217 |
| A vitaminok szerepe a fejlődésben | 222 |
| Kovács Dénes: A táplálkozásra és a szervezet tápanyagigényére ható tényezők | 227 |
| A szervezet energiaszükségletéről | 227 |
| Energiaszükséglet és munka | 228 |
| A férfiak és nők energiaszükséglete | 231 |
| Az öregedés és az energiaszükséglet | 232 |
| Az éghajlat és az energiaszükséglet | 233 |
| Az energiaszükséglet kielégítése | 234 |
| A betegélelmezésről | 235 |
| Az iparosodás hatása a néptáplálkozásra | 240 |
| A néptáplálkozás egészségügyi irányelvei és ezek érvényesítése a következő években | 248 |
| Dr. Tarján Róbert - Kovács Dénes: Fogyasztási szokások és a konyhatechnika | 256 |
| A nemzeti konyhák sajátosságai | 256 |
| A magyar konyhatechnika | 259 |
| Az ételkészítés technikája | 263 |
| A komplettálás | 267 |
| A hagyományos konyhatechnika megváltoztatásának kérdése | 273 |
| Függelék | 287 |
| Tápanyagtáblázatok | 288 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.