kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 217 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | 963-231-425-5 |
| Megjegyzés: | Néhány fekete-fehér ábrával. |
| Előszó (dr. Dimény Imre) | 3 |
| Bevezetés (dr. Rédai István) | 5 |
| Az áruvákészítés, a tárolás és a feldolgozás szervezése a gyümölcságazatban | |
| A gyümölcságazat jelenlegi helyzete (dr. Z. Kiss László) | 11 |
| Az áruvá készítés (dr. Z. Kiss László) | 13 |
| Munkaszervezés az osztályozó és válogató gépsorokon (dr. Bálint János) | 17 |
| Az almatárolás technológiája és szervezése hűtött tárolókban (dr. Kállay Tamás) | 28 |
| Almatárolás szabályozott légterű tárolókban (dr. Sass Pál) | 39 |
| A körtetárolás technológiai és ökonómiai kérdései (Kótun Károlyné dr.) | 47 |
| A csonthéjasok áruvá készítése és tárolásuk szervezése (dr. Timon Béla) | 53 |
| A gyümölcstárolás ökonómiája (dr. Z. Kiss László) | 66 |
| A termelői gyümölcsfeldolgozás és a tartósítás ökonómiája (dr. Z. Kiss László - dr. Szilágyi Pál) | 81 |
| A csemegeszőlő tárolási technológiája és ökonómiai kérdései (Pónusz Lajos) | |
| A szőlő tárolását befolyásoló tényezők | 100 |
| Az eltarthatóságot befolyásoló tényezők | 103 |
| Hazai tárolási eredmények | 105 |
| Tárolás és előfeldolgozás ökonómiája a zöldségtermelésben (Víg Péterné dr.) | |
| A paradicsom-előfeldolgozás szervezése és gazdaságossága (dr. Rédai István) | 113 |
| A zöldborsó cséplése (Víg Péterné dr.) | 124 |
| Paprikaszeletelés (Víg Péterné dr.) | 126 |
| A fűszerpaprika előfeldolgozása (Erdész Ferencné - Molnár József) | 128 |
| A konyhakész zöldség előállításának szervezése és jövedelmezőségi viszonyai (Farkas Sándor - Varga Károlyné) | 135 |
| A vöröshagyma tárolása és előkészítése (dr. Kolozsvári Béla) | 142 |
| Gyökérzöldségek tárolása és előkészítése (dr. Kolozsvári Béla) | 150 |
| A fejes káposzta tárolása (dr. Kolozsvári Béla) | 157 |
| A zöldségvetőmagvak feldolgozása és áruvá készítése (dr. Tompos Lajos) | 159 |
| A faiskolai termékek tárolási technológiája és szervezése (Hrotkó Károly) | |
| A faiskolai vetőmag tárolása és rétegezése | 171 |
| Egyéb szaporítóanyagok tárolása | 173 |
| Tárolási módok, a tárolótér kihasználása, a tárolók tervezése | 175 |
| Dísznövények és termékeik eltartása, tárolása (Komiszár Lajos) | |
| A vágott virágok, zöldek és lombok eltartásának, tárolásának feltételei | 190 |
| A dísznövények hajtásdugványainak tárolása | 198 |
| Virághagymák, gumók tárolása | 200 |
| Hűtőtárolók üzemelése (Sipos Lajos - Losó József) | |
| A hűtőtárolók gépi berendezései | 205 |
| Hűtőházak | 208 |
| Irodalom | 213 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.