Próbálja ki megújult, VILLÁMGYORS keresőnket!
A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A tejfog

Mesél a fogorvos néni

Szerző
Szerkesztő
Grafikus

Kiadó: Medicina Könyvkiadó Zrt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott kemény papírkötés
Oldalszám: 34 oldal
Sorozatcím: Lurkó Könyvek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 20 cm
ISBN: 978-963-226-200-0
Megjegyzés: Színes illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Kedves Szülők!
Egyes dolgokat nem lehet elég korán kezdeni - ide tartozik a fogápolás és a szájhigiénia is. Hiszen azok a gyerekek, akik már kisgyermekkorukban hozzászoknak a fogmosáshoz és ez... Tovább

Előszó

Kedves Szülők!
Egyes dolgokat nem lehet elég korán kezdeni - ide tartozik a fogápolás és a szájhigiénia is. Hiszen azok a gyerekek, akik már kisgyermekkorukban hozzászoknak a fogmosáshoz és ez mindennapjaik természetes részévé válik, később, felnőttkorukban is különös gondot fognak fordítani fogaik ápolására és megőrzésére.
El kell érnünk, hogy a gyerekek rendszeresen ápolják fogaikat, és ne féljenek a fogorvostól, meg kell velük szerettetni a fogmosást, és meg kell ismerkedniük a fogászati rendelővel, a fogászati kezeléssel. Könnyebben megszokják a rendszeres fogorvosi ellenőrzést és az orvosi beavatkozásokat, ha előre tudják, mi fog történni velük.
A szuvas fog, irritált fogíny külső tényezők, például a szájban eluralkodott baktériumok, a helytelen fogápolás és a rossz étkezési szokások összetett eredménye. Ha azt szeretné, hogy gyermeke fogai egészségesek, fogszuvasodás-mentesek maradjanak, ismertesse meg a fogápolás alapjaival.
Ehhez szeretne ez a kedves gyermekkönyv segítséget nyújtani. Vissza

Fülszöveg

Panna és Bence testvérek, mindennap együtt játszanak, és ma ellátogatnak Éva nénihez, a gyermekfogászatra. Velük együtt Ti is megtudhatjátok, milyen belülről egy fogorvosi rendelő. Az is kiderül, hogy miért fontos a fogmosás, mit tegyünk és mit együnk, hogy a fogaink épek és egészséges maradjanak. A fogorvos néni elmeséli Nektek, hogy mi az a tejfog, és hogy vannak-e a cicáknak és a kutyusoknak is tejfogaik. Miért mozog a tejfog, és vajon mi történik vele nálunk és más messzi országokban, ha kihullik? Miért fúrnak a baktériumok rejtett alagutakat és lyukakat a fogak belsejébe, és ki a csuda az a Streppo Mátyás? Végül megismerkedhettek Panna segítségével a helyes fogmosás rejtelmeivel.

Pocsai Dóra

Pocsai Dóra műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Pocsai Dóra könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A tejfog A tejfog A tejfog

A borító belső oldala javított.

Állapot:
1.340 ,-Ft
7 pont kapható
Kosárba