| Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó Planétás Gmk |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 43 oldal |
| Sorozatcím: | Biofüzetek |
| Kötetszám: | 24 |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | 963-232-620-2 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz. |
| Bevezető | 4 |
| Beszéljünk először a lisztet szolgáltató növényekről | 5 |
| Egy különleges növénycsalád: a pázsitfűfélék családja | 5 |
| A gabonafélék | 7 |
| Néhány szó a kenyér történetéről | 13 |
| A kenyérsütés feltételei | 15 |
| A malmokról | 16 |
| A liszt | 19 |
| Az élesztőanyagok | 22 |
| A dagasztófolyadék | 24 |
| A tűz | 25 |
| Az edényekről | 27 |
| Süssünk hát kenyeret! | 28 |
| A tésztakészítés | 28 |
| Kenyérreceptek | 30 |
| Ne dobjuk el a maradék kenyeret! | 38 |
| Ha választhatunk | 41 |
| Függelék | 41 |
| Irodalom | 43 |