kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 80 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 19 cm x 14 cm |
| ISBN: | |
| Bevezető | 3 |
| A mezőgazdasági termelést befolyásoló tényezők | |
| A gazdaság talajviszonyainak szerepe a termelés szervezésében | 5 |
| A gazdaság éghajlat viszonyai | 8 |
| Csapadék | 8 |
| Hőmérséklet | 9 |
| A gazdaság természetes fekvési viszonyai | 10 |
| A gazdaság vízellátási viszonyai | 11 |
| Az üzem fő termelési ágainak megválasztása | |
| Az üzemi arányok és művelési ágak meghatározása | 13 |
| A munkaerő folyamatos foglalkoztatása | 15 |
| Az üzemágak arányai segítség elő az árutermelés fokozását és a bevételek folyamatosságát | 16 |
| A növénytermesztés megszervezése a termelőszövetkezetekben | |
| A helyes növényi sorrend jelentősége | 21 |
| A termesztendő növényféleségek megválasztása | 23 |
| Irányelvek a helyes vetési sorrend megállapításához | 25 |
| A növénytermesztési munkák megszervezése | 27 |
| A vetési munkák megszervezése | 28 |
| A növényápolási munkák megszervezése | 29 |
| A nyári kapálás jelentősége és megszervezése | 29 |
| Az aratás megkezdése | 30 |
| A gépek kihasználása | 31 |
| A kombájnszérűk teljesítményének növelése | 33 |
| A behordás szervezése | 35 |
| A cséplés fontosabb szabályai | 36 |
| Az őszi mezőgazdasági munkák szervezése | 39 |
| Az állattenyésztés megszervezése a termelőszövetkezetekben | |
| Az állattenyésztés célja és feladata | 43 |
| Az állattenyésztés méreteit és irányát befolyásoló tényezők | 44 |
| A közös és háztáji állomány összehangolása | 46 |
| Az állatállomány összetételének és az állományváltozás megtervezésének főbb irányelvei | 47 |
| A számosállat és szarvasmarha-egység fogalma | 49 |
| A szarvasmarhatenyésztés és egyes ágazatainak megszervezése | 51 |
| A sertéstenyésztés megszervezésének főbb irányelvei | 53 |
| A juhtenyésztés megszervezésének irányelvei | 57 |
| A baromfitenyésztés szervezésének főbb tudnivalói | 59 |
| A takarmánygazdálkodás célja és feladata | |
| A szükséges takarmánymennyiség megállapítása | 62 |
| A takarmánytermelő területek megállapítása | 65 |
| A legelő takarmányhozama | 67 |
| A szántóföldi szálastakarmány-termesztés irányelvei | 70 |
| A folyamatos zöldtkakarmányozás, a zöld futószalag megszervezése | 72 |
| A téli takarmányszükséglet megtervezése | 75 |
| Ajánlott irodalom | 77 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.