Próbálja ki megújult, VILLÁMGYORS keresőnket!

978.640

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A törökverő

Történeti regény

Szerző
Róla szól

Kiadó: Dante Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 352 oldal
Sorozatcím: Korok és hősök
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal és kihajtható melléklettel.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A törökverő Hunyadi János a nép fia volt, igénytelen családnak, a kisemberek névtelen közösségének sarja - és a legmagasabbra emelkedik minden korabeli magyar közül. Hunyadi János, a magyarság védője a török ellen, egész Európának, a nyugati kultúrának pajzsa és kardja volt. Darvas József biztos és erőteljes vonalvezetéssel megmutatja, hogy az a csodálatos pályafutás mennyi ember küzdelmébe került, mennyi nagy erőfeszítésbe és apró ravaszkodásba, milyen akadályokat kellett legyőznie; megmutatja a magánembert, aki nélkül történeti alak nem válhat számunkra igazán emberivé: szerelmét, házasságát, vagyonszerzését, cselekvéseit ellenségei fondorlatai ellen. Darvas József regénye megmutatja egyúttal a korabeli magyarság igazi, hű arculatát is; felidézi a huszita szekták forradalmi ígéreteibe menekülő jobbágy életét, a török elleni harcok izgalmait, a nagy oligarchák rablóhadjáratait, a mélységes hit és sötét babonaság csodálatos szövevényeit.

Darvas József

Darvas József műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Darvas József könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem