kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Zafír Press |
|---|---|
| Kiadás helye: | |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 221 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 16 cm x 11 cm |
| ISBN: | 978-963-88595-0-1 |
| Ajánlás | 5 |
| Előszó | 7 |
| Bevezetés | 13 |
| Az elhízás diétás kezeléséről | 17 |
| Nehézségek az elhízás kezelésében | 19 |
| A rizikóstátusz felmérése | 23 |
| Az elhízás kezelésének szerény eredményei | 31 |
| Kit kell kezelni? | 33 |
| A kezelés célja | 37 |
| A diétás kezelés változatai | 41 |
| Fiziológiai háttér | 41 |
| Különböző diéták | 43 |
| Az energiabevitel csökkentése | 44 |
| A zsírbevitel korlátozása | 54 |
| Szénhidrát-korlátozás | 61 |
| Glikémiás index (GI) | 73 |
| A fehérjebevitel növelése | 79 |
| Igen alacsony kalóriatartalmú diéta (very low calorie diet, VLCD) | 86 |
| Táplálkozási ajánlások | 92 |
| Testsúlycsökkentő program a Szent Imre Kórházban | 99 |
| A testsúlycsökkentő diéta módosítása más rizikófaktorok jelenlétében | 100 |
| A metabolikus szindróma és diétája | 105 |
| Orvosilag megalapozatlan és részben megalapozott diéták | 107 |
| Orvosilag megalapozott diétákról részletesebben | 115 |
| Tudnivalók a táplálékféleségekről | 121 |
| Húsok, húskészítmények | 121 |
| Halak | 122 |
| Tojás | 122 |
| Zsírok, olajok, margarinok | 122 |
| Tej és tejtermékek | 124 |
| Kenyér, tésztafélék, édességek | 125 |
| Rostok | 126 |
| Dió, mogyoró, mandula a nassoláshoz | 126 |
| Zöldségek, főzelékek | 127 |
| Burgonya, rizs | 128 |
| Folyadékfogyasztás | 128 |
| Az életmód megváltoztatása, magatartás- és viselkedésterápia | 131 |
| Önellenőrzés | 131 |
| Fogyókúrás csoportok szakképzett vezetővel | 132 |
| Pszichológiai módszerek a diéta betartásával | 132 |
| Az étkezések napszaki elosztása is fontos | 137 |
| Fizikai tréning | 139 |
| Fő irányelvek | 139 |
| Javasolt mozgásformák | 140 |
| A testmozgás mennyisége | 140 |
| Irodalomjegyzék I. rész. Diétás kezelés | 143 |
| Az elhízás gyógyszeres kezelése | 151 |
| A gyógyszeres kezelés elterjedtsége | 153 |
| Mikor kezdjük a gyógyszeres kezelést? | 154 |
| Gyógyszerek az ephedrintől napjainkig | 154 |
| Sibutramin | 159 |
| Hatás | 159 |
| Alkalmazás | 160 |
| Mellékhatások | 162 |
| Vizsgálatok sibutraminnal | 163 |
| A sibutramin hazánkban | 167 |
| Orlistat | 169 |
| A felszívódás gátlása | 169 |
| Hatás | 170 |
| Alkalmazás | 170 |
| Mellékhatások | 171 |
| Vizsgálatok orlistattal | 171 |
| Vény nélkül kapható orlistat | 176 |
| Endocannabinoid receptor | 179 |
| További gyógyszeres lehetőségek elhízásban és kezelési szempontok társbetegségek esetén | 181 |
| Pajzsmirigyhormonok | 181 |
| Oralis antidiabetikumok | 181 |
| Antidepresszánsok | 184 |
| Antiepileptikumok | 184 |
| Tesztoszteron | 185 |
| Ephedrin és coffein | 185 |
| Egyéb szerek | 185 |
| Gyógyszeres kezelés elhízással járó metabolikus szindróma esetén | 187 |
| Az antihypertensiv szerek, valamint a testsúly és az inzulinrezisztencia | 187 |
| Az oralis antidiabetikumok, valamint a testsúly és az inzulinrezisztencia | 189 |
| A lipidcsökkentők és a testsúly | 191 |
| Az elhízás komplex kezelése | 193 |
| A jövő gyógyszereiről | 195 |
| B2 és B3 receptor-agonisták | 196 |
| Cholecystokinin | 196 |
| Szelektív NPY-5 receptor-antagonista | 196 |
| Összefoglalás | 198 |
| Az elhízás sebészi kezelése | 199 |
| Irodalomjegyzék II. rész. Az elhízás gyógyszeres kezelése | 201 |
| Függelék | 205 |
| Élelmiszerek glikémiás index szerint csökkenő sorrendben | 207 |
| Élelmiszerek betűrendben, és glikémiás indexük | 209 |
| Nagy koleszterintartalmú élelmiszerek | 211 |
| Tápanyagok energia-, fehérje-, zsír- és szénhidráttartalma | 212 |
| Hosszútávú testsúlycsökkentő program kalóriaszámolás nélkül | 216 |
| 1200-1300 kalóriát tartalmazó étrendminta | 218 |
| 1500 kalóriát tartalmazó étrendminta | 220 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.