| Kiadó: | Hogyf Editio |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 140 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 21 cm x 16 cm |
| ISBN: | 963-8484-22-5 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal, színes fotókkal illusztrálva. |
| Előszó | 6 |
| Tartalom | 7 |
| A tyúk háziasítása és elterjedése | 9 |
| Egy kis kultúrtörténet | 9 |
| Származásteóriák | 11 |
| Háztáji tartásra alkalmas tyúkfajták | 13 |
| Egy kis fajtaismeret | 13 |
| Fajtaválasztás a használati cél alapján | 14 |
| Fajtaválasztás a rendelkezésünkre álló hely alapján | 16 |
| Melyik fajtát válasszam? | 21 |
| A tyúk tesfelépítése és szervei | 22 |
| A tyúk külleme | 22 |
| Fő testrészek | 22 |
| A jó tojótyúk ismertetőjegyei | 23 |
| Tollazat | 23 |
| A toll szerkezete | 23 |
| A taréj | 25 |
| A csőr | 26 |
| Sarkantyú | 27 |
| A csontozat | 27 |
| Törzsfejlődés | 27 |
| Koponya | 28 |
| A törzs csontjai | 29 |
| A végtagok csontjai | 29 |
| Az érzékelés | 30 |
| Látás | 30 |
| Hallás | 31 |
| Ízlelés | 32 |
| Tapintás | 32 |
| Szaglás | 32 |
| A légzés | 32 |
| Az emésztés | 33 |
| Mirigyes gyomor és a zúzógyomor | 33 |
| A béltraktus | 34 |
| Vizeletkiválasztás | 35 |
| Ivarszervek | 35 |
| A női ivarszervek | 35 |
| Hím ivarszervek | 35 |
| A házityúk viselkedése | 36 |
| Élet a tyúkfalkában | 36 |
| Tyúkok | 36 |
| Kakasok | 41 |
| A tyúk és kakas kapcsolata | 42 |
| A tojásrakás | 46 |
| Fészekválasztás | 46 |
| A tojás megtojása | 46 |
| Tojásrakás után | 46 |
| Kotlási szokások | 46 |
| Anya-gyermek-kapcsolat | 44 |
| Kelés | 44 |
| Bevésődés | 44 |
| Anyaszerep | 45 |
| Tanulás | 46 |
| Elválasztás | 46 |
| Testápolás | 46 |
| Kedvenc táplálékok | 47 |
| Harc | 47 |
| Harc a tyúkok között | 47 |
| Kakasok harca | 48 |
| Félelem | 48 |
| Rossz szokások és megszüntetésük | 48 |
| Tollcsipkedés | 49 |
| Tojásevés | 50 |
| Tojásrejtés | 51 |
| Tojótyúkok tartása | 53 |
| Az istálló | 53 |
| Az istálló építőanyaga | 53 |
| Istállóméret | 55 |
| Elhelyezés | 55 |
| Istállóépítés | 56 |
| Az istálló klímája | 63 |
| Ajtó | 64 |
| Eszközök az előtérben | 56 |
| Átbújó | 65 |
| Az istálló berendezése | 66 |
| Ülőrudak | 67 |
| Alvás | 68 |
| Tojófészkek | 68 |
| Etető- és itatóedények | 70 |
| Kapirgáló terület | 72 |
| Alomanyag | 72 |
| A kifutó | 72 |
| Növényzet | 73 |
| Komposztkészítés | 74 |
| Árnyékolás | 74 |
| Homokfürdő | 75 |
| Szilárd burkolatú terület | 75 |
| Kerítés és szél elleni védelem | 75 |
| A takarmány | 75 |
| Takarmányigény | 76 |
| A takarmány összeállítása | 76 |
| Takarmányozási technika | 81 |
| Vízigény | 82 |
| A keltetés | 83 |
| A tenyésztojás | 83 |
| A tenyésztojás kiválasztása és tárolása | 83 |
| A tojás szerkezete | 84 |
| Keltetési technika | 85 |
| Természetes keltetés | 85 |
| Mesterséges keltetés | 84 |
| Az embrió fejlődése | 88 |
| A kelés | 89 |
| A keltetés és kelés során felmerülő problémák | 89 |
| A nem kívánt kotlás | 89 |
| Észrevételek a tenyésztés tervezéséhez | 90 |
| A csibenevelés | 93 |
| A természetes nevelés | 93 |
| Feltételek az istállóban | 94 |
| Kifutó | 94 |
| Takarmány és ivóvíz | 94 |
| A mesterséges nevelés | 96 |
| Műanyák | 96 |
| Nevelőistálló | 101 |
| Alom | 101 |
| Takarmány és ivóvíz | 101 |
| Kifutó | 101 |
| Kritikus életszakaszok a természetes és mesterséges nevelés alatt | 102 |
| Fiatal állatok nevelése | 102 |
| Fiatal kakasok | 103 |
| Fiatal jércék | 103 |
| Vásárlás | 103 |
| Állataink egészségvédelme | 105 |
| Az egészséges és beteg tyúk | 105 |
| Jobb a megelőzés mint a gyógyítás | 106 |
| A legfontosabb betegségek | 106 |
| Házi patika az istállóban | 113 |
| Állataink befogása és jelölése | 114 |
| Baromfitermékek | 116 |
| Utazás a tojás körül | 116 |
| Néhány kultrútörténeti adalék | 116 |
| Tojásképződés | 114 |
| A tojás tápértéke | 120 |
| Milyennek kell az eladásra szánt tojásnak lennie? | 121 |
| Méret és súly? | 124 |
| A tojás osztályozása | 125 |
| Tojásfogyasztási variációk | 126 |
| Hús és más | 127 |
| Fiatal állatok hizlalása és húsa | 127 |
| Idősebb állatok hizlalása és húsa | 128 |
| Praktikus módszer | 129 |
| Vágás | 130 |
| Néhány recept | 132 |
| Utószó | 135 |
| Tárgymutató | 138 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.