kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Eggenberger-féle Könyvkereskedés (Hoffmann és Molnár) |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Könyvkötői vászonkötés |
| Oldalszám: | 456 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 22 cm x 15 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Saját sokszori kisérletek után érthetőn és pontosan leirta és kiadta St. Hilaire Jozéfa. Huszonhetedik, a felszeldelés mesterségével, valamint a modern asztal teritésével bővített kiadás. Fekete-fehér illusztrációkkal. Nyomtatta Athenaeum r. társ. könyvnyomdája, Budapest. |
| A húslevesekről | 1 |
| A böjti levesekről | 21 |
| A húsevőnapi előétkekről (assiette) | 30 |
| Bőjti assiettekről | 49 |
| A marhahúsról | 60 |
| Mártásokról | 67 |
| Főzelékekről | 76 |
| Baromfi-becsináltakról | 96 |
| Borjú és ürühús becsináltakról és rágúkról | 107 |
| Marha- és bárányhús becsináltakról, rostélyosokról, czombokról és aszpikokról | 125 |
| A halétkekről | 138 |
| Békák, rákok, szárcsák, teknősbékák és csigákról | 157 |
| Különféle tésztákról, irásvajas süteményekről, porhanyó tésztákról és pástétomokról | 163 |
| Meridon, puding és más apró tésztásokról chaudeau- (olvasd: sodó)-val | 173 |
| Különféle kásákról (Koch) | 183 |
| A lepényekről | 204 |
| A rétesekről | 211 |
| A vegyes tésztások | 218 |
| Rántott tésztások | 236 |
| Serélesztős tészta készítéséről | 244 |
| Gyümölcsétkekről | 259 |
| A marhasültekről | 265 |
| Baromfi-sültekről | 268 |
| Borjú-, bárány-, ürü-, disznó-pecsenyék és sült malacz | 272 |
| Vadak | 276 |
| Különféle kompókról | 288 |
| Különféle salátákról | 295 |
| Tortákról | 300 |
| Buktákról | 322 |
| Az ivekről | 324 |
| Hengerostyák és szeletekről | 327 |
| Különféle apró czukor-süteményekről | 333 |
| Kocsonyákról, crémekről és habtejről | 359 |
| A fagylaltakról | 379 |
| A meleg italokról | 388 |
| A hideg italokról | 392 |
| Conservékről, befőzött nedvekről és lekvárokról | 393 |
| A befőzött gyümölcsökről | 399 |
| Nedvek | 406 |
| Aszalt vagy berakott száraz gyümölcsök | 409 |
| Különfélék becsinálása és eltartása | 416 |
| A fölszeldelésről | 424 |
| A modern asztal és teritése | |
| Regg. asztal 14 személyre | 435 |
| Díszebéd 25 személyre | 437 |
| Étlapok húsevő és böjtnapokra | 439 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.