kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Eggenberger-féle Könyvkereskedés (Hoffman és Molnár) |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Félvászon |
| Oldalszám: | 474 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 22 cm x 15 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Saját sokszori kisérletek után érthetőn és pontosan leirta és kiadta St. Hilaire Jozéfa. Huszonnyolczadik, a legujabb szakácsvényekkel, a felszeldelés mesterségével, valamint a a modern asztal teritésével bővitett kiadás. Számos a szöveg közé nyomatott ábrával. Korabeli hirdetésekkel. Nyomtatta az Athenaeum r. társ. könyvnyomdája, Budapest. |
| A húslevesekről | 1 |
| A böjti levesekről | 20 |
| A húsevőnapi előétkekről (assiette) | 29 |
| Bőjti assiettekről | 49 |
| A marhahúsról | 60 |
| Mártásokról | 65 |
| Főzelékekről | 75 |
| Baromfi-becsináltakról | 97 |
| Borjú és ürühús becsináltakról és rágúkról | 108 |
| Marha- és bárányhús becsináltakról, rostélyosokról, czombokról és aszpikokról | 126 |
| A halétkekről | 143 |
| Békák, rákok, szárcsák, teknősbékák és csigákról | 164 |
| Különféle tésztákról, irásvajas süteményekről, porhanyó tésztákról és pástétomokról | 171 |
| Meridon, puding és más apró tésztásokról chaudeau- (olvasd: sodó)-val | 181 |
| Különféle kásákról (Koch) | 192 |
| A lepényekről | 213 |
| A rétesekről | 221 |
| A vegyes tésztások | 228 |
| Rántott tésztások | 248 |
| Serélesztős tészta készítéséről | 256 |
| Gyümölcsétkekről | 272 |
| A marhasültekről | 277 |
| Baromfi-sültekről | 280 |
| Borjú-, bárány-, ürü-, disznó-pecsenyék és sült malacz | 286 |
| Vadak | 290 |
| Különféle kompókról | 303 |
| Különféle salátákról | 309 |
| Tortákról | 314 |
| A buktákról és ívekről | 335 |
| Hengerostyák és szeletekről | 340 |
| Különféle apró czukor-süteményekről | 347 |
| Kocsonyákról, parfaitekről, crémekről és habtejről | 374 |
| A fagylaltakról | 394 |
| A meleg italokról | 403 |
| A hideg italokról | 407 |
| Conservékről, befőzött nedvekről és lekvárokról | 409 |
| A befőzött gyümölcsökről | 414 |
| Nedvek | 421 |
| Aszalt vagy berakott száraz gyümölcsök | 425 |
| Különfélék becsinálása és eltartása | 433 |
| A fölszeldelésről | 441 |
| A modern asztal és teritése | |
| Regg. asztal 14 személyre | 452 |
| Díszebéd 25 személyre | 454 |
| Étlapok húsevő és böjtnapokra | 455 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.