A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

A vegetárius főzés örömei

200 felséges recept az indiai vaisnava hagyományok alapján

Szerző
Szerkesztő
Grafikus
Lektor

Kiadó: Magánkiadás
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 159 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-500-150-9
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

E receptek a virágzó India szakácsművészetét reprezentlják. Indiában ősi idők óta hagyomány a hús nélküli étkezés. Csupán növéenyekből és tejtermékekből nagyon tápláló és ízletes ételeket készítenek, s ezek a magyar ízlés számára is igen kedvesek. mind a mai napig ilyen módon étkezik a világon 500 millió ember. Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki, milyen egy ebéd, amit ak övetkező finom fogásokból készítettek el: sak (étvágygerjesztő zöldfőzelék), dahl (fehérjedús, erőt adó leves feles borsóból), puri vagy csapati (India kenyere), sukta (ízes zöldségétel), szamósa (félholdak fűszeres töltelékkel), halava (önálló fogásként is fogyasztható édesség), laddu és haribol golyócskák (édes labdacsok) és végül nektár (gyümölcsös joghurt).
Ez a könyv csupa olyan receptet tartalmaz, melyek hozzásegítenek a korszerű, egészséges táplálkozáshoz. Éppen ezért javaslom mindenkinek, hogy ízelje meg ezeket az ételeket; a szakma ínyenceinek, a nagyközönségnek, és azoknak is, akik szeretnek valami... Tovább

Fülszöveg

E receptek a virágzó India szakácsművészetét reprezentlják. Indiában ősi idők óta hagyomány a hús nélküli étkezés. Csupán növéenyekből és tejtermékekből nagyon tápláló és ízletes ételeket készítenek, s ezek a magyar ízlés számára is igen kedvesek. mind a mai napig ilyen módon étkezik a világon 500 millió ember. Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki, milyen egy ebéd, amit ak övetkező finom fogásokból készítettek el: sak (étvágygerjesztő zöldfőzelék), dahl (fehérjedús, erőt adó leves feles borsóból), puri vagy csapati (India kenyere), sukta (ízes zöldségétel), szamósa (félholdak fűszeres töltelékkel), halava (önálló fogásként is fogyasztható édesség), laddu és haribol golyócskák (édes labdacsok) és végül nektár (gyümölcsös joghurt).
Ez a könyv csupa olyan receptet tartalmaz, melyek hozzásegítenek a korszerű, egészséges táplálkozáshoz. Éppen ezért javaslom mindenkinek, hogy ízelje meg ezeket az ételeket; a szakma ínyenceinek, a nagyközönségnek, és azoknak is, akik szeretnek valami különlegessel találkozni az életben. Biztos vagyok benne, hogy csodálatos, új ízzel lesz gazdagabb az, aki a leírásokat pontosan követe, elkészítit ezeket. Vissza

Tartalom

Bevezetés9
A fűszerezés11
Alapmasszala12
Garam masszala 112
Garam masszala 212
Édes masszala13
A főzés alapanyagai15
A tejből készíthető fontos alapanyagok19
Ghi (tisztított vaj)19
Házi túró és sajt (csana és panír)20
Túró savanyú tejből20
Krémsajt21
Joghurt21
Khoja (sűrített tej)21
Kókusztej21
A használt mértékegységek22
Főzelékfélék23
Joghurtos burgonya25
Kurkumás burgonya25
Sült burgonya26
Burgonya és paprika26
Tört burgonya és káposzta27
Sült burgonya és karfiol joghurtban28
Karfiol és burgonya28
Nedves karfiol és burgonya28
Nedves karfiol30
Karfiol 130
Karfiol 231
Karfiol paradicsommártással32
Káposzta33
Zöldborsó33
Borsó és mogyoró34
Kínai cukorborsó34
Kínai cukorborsó zöldborsóval35
Babcsíra36
Zöldbab és padlizsán36
Spenót, padlizsán és csicseri borsó37
Padlizsán és cukkini38
Padlizsánfőzelék38
Tört padlizsán (padlizsánbharata)39
Padlizsán zöldbabbal40
Padlizsán, paradicsom és csicseri borsó40
Padlizsán és paradicsom41
Paradicsomos bab41
Paradicsomos tök42
Paradicsomos kukorica42
Paradicsomos főzelék43
Cékla44
Zöldpaprika44
Cukkini és paprika45
Hölgyujj és kókusz45
Gopál leveses főzeléke (sukta)46
Száraz curry47
Ganapati kedvence48
Nárájan kedvence48
Dámodar kedvence50
Könnyű főzelék (Mukunda)51
Savanyú-édes főzelék52
Mandulás főzelék52
Almafőzelék53
Sajtos paraj (panír palak) 54
Indiai paraj (sak)54
Zöldfőzelék (bhadzsi)55
Bengáli búzadarás főzelék (umpa)56
Maharadzsaleves57
Leveses főzelék58
Jámunaleves59
Dahl (hüvelyesek)61
Csicseri borsó joghurttal63
Csicseri borsó pikánsan63
Csicseri borsó és mogyoró64
Indiai borsóleves 1. (dahl)64
Indiai borsóleves 2. (dahl)65
Kitri66
Kemény dahl66
Dahlpalacsinta67
Lencse68
Rizsek69
Citromos rizs71
Fűszeres rizs72
Földimogyorós rizs72
Rizs borsóval és mogyoróval73
Piláf (pulav)74
Zöldbabos rizs74
Spenótos rizs75
Kukoricás rizs75
Burgonyás rizs76
Piros rizs76
Zöld rizs77
Szivárványrizs78
Puffasztott rizs78
Túrós, fűszeres rizsestál (birjani)79
Kenyérfélék81
Csapáti (India kenyere)83
Góvinda csapáti84
Puri (lángoska)84
Édes puri85
Csipetke (Sán)85
Parata (laska)86
Burgonyás parata86
Karfiolos parata87
Kenyérrudacskák88
Csudinudli88
Radzsasztháni édes szeletek (szophai pillasz)89
Kókuszkenyér89
Csemegék91
Zöldséggel töltött sütemény (szamósza)93
Pikáns töltött tészta (kacsori)94
Bundás zöldségek (pakóra)94
Gyümölcspakóra (bundás gyümölcs)95
Sült sajt (panír)96
Padlizsánpuki96
Sült padlizsánkocka (padlizsánbirla)97
Burgonyakeksz97
Burgonyalabdák paradicsommártásban98
Ízes túrólabdák mártásban (kofta 1)99
Ízes labdák mártásban (kofta 2)100
Felesborsó-bara jughurtban101
Joghurtos leves (kadi)102
Saláták103
Salátakrém105
Uborkaraita (joghurtos uborkasaláta)105
Uborkasaláta106
Uborka-spárga saláta106
Zöldbabsaláta106
Zöldségsaláta107
Céklasaláta108
Zöldséges savanyúság108
Almasaláta109
Gyümölcssaláta109
Gyümölcssaláta házi túróval (csanával)110
Csatni111
Almacsatni113
Szilvacsatni113
Csatni almából és szilvából114
Banáncsatni114
Füge- és datolyacsatni115
Rebarbarás-epres csatni116
Paradicsomcsatni116
Zöldparadicsom-csatni117
Édességek119
Halava121
Gyümölcsös halava121
Kesar halava121
Répahalava122
Sárgaborsó-halava123
Burgonyahalava123
Banánhalava (kela halava)124
Mandulahalava125
Kókuszhalava125
Félholdak126
Mennyei banánok127
Citromos banán (banánszabal)127
Karamellás sütőtök128
Fánkocskák gyümölcsjoghurtban (malpuri)128
Édes rizs129
Valami más130
Indiai puding (firni)130
Puding131
Tejszínes rizs (khir)131
Tejfölös teljes búza132
Grillázs (nakaldana)132
Kókuszgrillázs (kókusznakaldana)132
Perkelt dió133
Édes kókuszgolyók133
Mazsola és mogyoró134
Édes golyók tésztagyöngyből és mazsolából (luglu)134
Édes csicserilapocskák135
Édes golyók (laddu)135
Kókuszos édes golyók (Visnumurti)136
Haribolgolyócskák136
Burgonyalabdák136
Édes burgonyalabdák szirupban137
Brahmin spagetti138
Sült derelye szirupban (dzsibe gadzsa)138
Ropogós pereckék szirupban (dzsallebi)139
Túrókocka-különlegesség (szandes)140
Gyümölcsszandes140
Sáfrányos szandes140
Kardamomos túrógyolyó szirupban (raszaboli)141
Túrógolyó szirupban (raszagula)141
Bengáli raszagula (túrógolyók szirupban)142
Édes labdacsok (gulebdzsamon)142
Ropogós édes túrógolyó (Csandramurti)143
Túrókrém143
Sáfrányos joghurtkrém (srikant)144
Sárgarépa és tej (gadzsa khir)144
Gyümölcsös sűrített tej (kulfi)145
Tej föle gyönyör145
Khodzsacsónakocskák146
Mandulás falat (pera)146
Kókuszos puding (haszpia)146
Karamell147
Kókuszkaramell (börfi)148
Kókuszbörfi148
Gyors börfi149
Italok151
Tej153
Masszalatej153
Banánnektár154
Joghurt édesen (dahi)154
Joghurt sósan (laszi)155
Nektár155
Tejsavóital155
Görögdinnyesörbet155

Egyedi Péter

Egyedi Péter műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Egyedi Péter könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A vegetárius főzés örömei A vegetárius főzés örömei A vegetárius főzés örömei A vegetárius főzés örömei A vegetárius főzés örömei

A borító töredezett. A lapélek foltosak.

Állapot:
2.440 Ft
1.700 ,-Ft 30
15 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
A vegetárius főzés örömei A vegetárius főzés örömei A vegetárius főzés örömei A vegetárius főzés örömei A vegetárius főzés örömei

A borító, a lapélek, néhány lap foltos. A könyvön amatőr műanyag védőborító található.

Állapot:
2.440 ,-Ft
22 pont kapható
Kosárba
konyv