| Bevezetés | 9 |
| A fűszerezés | 11 |
| Alapmasszala | 12 |
| Garam masszala 1 | 12 |
| Garam masszala 2 | 12 |
| Édes masszala | 13 |
| A főzés alapanyagai | 15 |
| A tejből készíthető fontos alapanyagok | 19 |
| Ghi (tisztított vaj) | 19 |
| Házi túró és sajt (csana és panír) | 20 |
| Túró savanyú tejből | 20 |
| Krémsajt | 21 |
| Joghurt | 21 |
| Khoja (sűrített tej) | 21 |
| Kókusztej | 21 |
| A használt mértékegységek | 22 |
| Főzelékfélék | 23 |
| Joghurtos burgonya | 25 |
| Kurkumás burgonya | 25 |
| Sült burgonya | 26 |
| Burgonya és paprika | 26 |
| Tört burgonya és káposzta | 27 |
| Sült burgonya és karfiol joghurtban | 28 |
| Karfiol és burgonya | 28 |
| Nedves karfiol és burgonya | 28 |
| Nedves karfiol | 30 |
| Karfiol 1 | 30 |
| Karfiol 2 | 31 |
| Karfiol paradicsommártással | 32 |
| Káposzta | 33 |
| Zöldborsó | 33 |
| Borsó és mogyoró | 34 |
| Kínai cukorborsó | 34 |
| Kínai cukorborsó zöldborsóval | 35 |
| Babcsíra | 36 |
| Zöldbab és padlizsán | 36 |
| Spenót, padlizsán és csicseri borsó | 37 |
| Padlizsán és cukkini | 38 |
| Padlizsánfőzelék | 38 |
| Tört padlizsán (padlizsánbharata) | 39 |
| Padlizsán zöldbabbal | 40 |
| Padlizsán, paradicsom és csicseri borsó | 40 |
| Padlizsán és paradicsom | 41 |
| Paradicsomos bab | 41 |
| Paradicsomos tök | 42 |
| Paradicsomos kukorica | 42 |
| Paradicsomos főzelék | 43 |
| Cékla | 44 |
| Zöldpaprika | 44 |
| Cukkini és paprika | 45 |
| Hölgyujj és kókusz | 45 |
| Gopál leveses főzeléke (sukta) | 46 |
| Száraz curry | 47 |
| Ganapati kedvence | 48 |
| Nárájan kedvence | 48 |
| Dámodar kedvence | 50 |
| Könnyű főzelék (Mukunda) | 51 |
| Savanyú-édes főzelék | 52 |
| Mandulás főzelék | 52 |
| Almafőzelék | 53 |
| Sajtos paraj (panír palak) | 54 |
| Indiai paraj (sak) | 54 |
| Zöldfőzelék (bhadzsi) | 55 |
| Bengáli búzadarás főzelék (umpa) | 56 |
| Maharadzsaleves | 57 |
| Leveses főzelék | 58 |
| Jámunaleves | 59 |
| Dahl (hüvelyesek) | 61 |
| Csicseri borsó joghurttal | 63 |
| Csicseri borsó pikánsan | 63 |
| Csicseri borsó és mogyoró | 64 |
| Indiai borsóleves 1. (dahl) | 64 |
| Indiai borsóleves 2. (dahl) | 65 |
| Kitri | 66 |
| Kemény dahl | 66 |
| Dahlpalacsinta | 67 |
| Lencse | 68 |
| Rizsek | 69 |
| Citromos rizs | 71 |
| Fűszeres rizs | 72 |
| Földimogyorós rizs | 72 |
| Rizs borsóval és mogyoróval | 73 |
| Piláf (pulav) | 74 |
| Zöldbabos rizs | 74 |
| Spenótos rizs | 75 |
| Kukoricás rizs | 75 |
| Burgonyás rizs | 76 |
| Piros rizs | 76 |
| Zöld rizs | 77 |
| Szivárványrizs | 78 |
| Puffasztott rizs | 78 |
| Túrós, fűszeres rizsestál (birjani) | 79 |
| Kenyérfélék | 81 |
| Csapáti (India kenyere) | 83 |
| Góvinda csapáti | 84 |
| Puri (lángoska) | 84 |
| Édes puri | 85 |
| Csipetke (Sán) | 85 |
| Parata (laska) | 86 |
| Burgonyás parata | 86 |
| Karfiolos parata | 87 |
| Kenyérrudacskák | 88 |
| Csudinudli | 88 |
| Radzsasztháni édes szeletek (szophai pillasz) | 89 |
| Kókuszkenyér | 89 |
| Csemegék | 91 |
| Zöldséggel töltött sütemény (szamósza) | 93 |
| Pikáns töltött tészta (kacsori) | 94 |
| Bundás zöldségek (pakóra) | 94 |
| Gyümölcspakóra (bundás gyümölcs) | 95 |
| Sült sajt (panír) | 96 |
| Padlizsánpuki | 96 |
| Sült padlizsánkocka (padlizsánbirla) | 97 |
| Burgonyakeksz | 97 |
| Burgonyalabdák paradicsommártásban | 98 |
| Ízes túrólabdák mártásban (kofta 1) | 99 |
| Ízes labdák mártásban (kofta 2) | 100 |
| Felesborsó-bara jughurtban | 101 |
| Joghurtos leves (kadi) | 102 |
| Saláták | 103 |
| Salátakrém | 105 |
| Uborkaraita (joghurtos uborkasaláta) | 105 |
| Uborkasaláta | 106 |
| Uborka-spárga saláta | 106 |
| Zöldbabsaláta | 106 |
| Zöldségsaláta | 107 |
| Céklasaláta | 108 |
| Zöldséges savanyúság | 108 |
| Almasaláta | 109 |
| Gyümölcssaláta | 109 |
| Gyümölcssaláta házi túróval (csanával) | 110 |
| Csatni | 111 |
| Almacsatni | 113 |
| Szilvacsatni | 113 |
| Csatni almából és szilvából | 114 |
| Banáncsatni | 114 |
| Füge- és datolyacsatni | 115 |
| Rebarbarás-epres csatni | 116 |
| Paradicsomcsatni | 116 |
| Zöldparadicsom-csatni | 117 |
| Édességek | 119 |
| Halava | 121 |
| Gyümölcsös halava | 121 |
| Kesar halava | 121 |
| Répahalava | 122 |
| Sárgaborsó-halava | 123 |
| Burgonyahalava | 123 |
| Banánhalava (kela halava) | 124 |
| Mandulahalava | 125 |
| Kókuszhalava | 125 |
| Félholdak | 126 |
| Mennyei banánok | 127 |
| Citromos banán (banánszabal) | 127 |
| Karamellás sütőtök | 128 |
| Fánkocskák gyümölcsjoghurtban (malpuri) | 128 |
| Édes rizs | 129 |
| Valami más | 130 |
| Indiai puding (firni) | 130 |
| Puding | 131 |
| Tejszínes rizs (khir) | 131 |
| Tejfölös teljes búza | 132 |
| Grillázs (nakaldana) | 132 |
| Kókuszgrillázs (kókusznakaldana) | 132 |
| Perkelt dió | 133 |
| Édes kókuszgolyók | 133 |
| Mazsola és mogyoró | 134 |
| Édes golyók tésztagyöngyből és mazsolából (luglu) | 134 |
| Édes csicserilapocskák | 135 |
| Édes golyók (laddu) | 135 |
| Kókuszos édes golyók (Visnumurti) | 136 |
| Haribolgolyócskák | 136 |
| Burgonyalabdák | 136 |
| Édes burgonyalabdák szirupban | 137 |
| Brahmin spagetti | 138 |
| Sült derelye szirupban (dzsibe gadzsa) | 138 |
| Ropogós pereckék szirupban (dzsallebi) | 139 |
| Túrókocka-különlegesség (szandes) | 140 |
| Gyümölcsszandes | 140 |
| Sáfrányos szandes | 140 |
| Kardamomos túrógyolyó szirupban (raszaboli) | 141 |
| Túrógolyó szirupban (raszagula) | 141 |
| Bengáli raszagula (túrógolyók szirupban) | 142 |
| Édes labdacsok (gulebdzsamon) | 142 |
| Ropogós édes túrógolyó (Csandramurti) | 143 |
| Túrókrém | 143 |
| Sáfrányos joghurtkrém (srikant) | 144 |
| Sárgarépa és tej (gadzsa khir) | 144 |
| Gyümölcsös sűrített tej (kulfi) | 145 |
| Tej föle gyönyör | 145 |
| Khodzsacsónakocskák | 146 |
| Mandulás falat (pera) | 146 |
| Kókuszos puding (haszpia) | 146 |
| Karamell | 147 |
| Kókuszkaramell (börfi) | 148 |
| Kókuszbörfi | 148 |
| Gyors börfi | 149 |
| Italok | 151 |
| Tej | 153 |
| Masszalatej | 153 |
| Banánnektár | 154 |
| Joghurt édesen (dahi) | 154 |
| Joghurt sósan (laszi) | 155 |
| Nektár | 155 |
| Tejsavóital | 155 |
| Görögdinnyesörbet | 155 |