| Kiadó: | Kereskedelmi és Idegenforgalmi Továbbképző Vállalat |
|---|---|
| Kiadás helye: | |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 221 oldal |
| Sorozatcím: | Szakmai Kiskönyvtár |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 23 cm x 16 cm |
| ISBN: | 963-01-4689-4 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrált. |
| Bevezetés | 7 |
| Az ételek tálalásának eszközei és módszerei | 9 |
| A tálalás folyamata | 9 |
| Előkészítés | 9 |
| Tálalás | 10 |
| Az ételek tálalásához és felszolgálásához szükséges konyhai- és éttermi felszerelések | 10 |
| Az alapvető éttermi váltások | 31 |
| Az alapvető ételcsoportok általános és speciális tálalása | 48 |
| Levesek tálalása | 50 |
| Mártások tálalása | 51 |
| Hideg előételek tálalása | 51 |
| Meleg előételek tálalása | 51 |
| Halak, rákok és békák tálalása | 52 |
| Marhahús ételek tálalása | 52 |
| Borjúhús ételek tálalása | 52 |
| Sertéshús ételek tálalása | 53 |
| Bárány és ürühús ételek tálalása | 53 |
| Szárnyashús ételek tálalása | 54 |
| Vadhús és vadszárnyashús ételek tálalása | 54 |
| Köretek, főzelékek tálalása | 54 |
| Saláták tálalása | 55 |
| Tészták és egyéb utóételek tálalása | 55 |
| Az egyes ételekhez adandó tálalóedények, eszközök és váltások összefoglaló táblázatai | 56 |
| Ételek, köreteik és tálalásuk | 73 |
| Levesek | 73 |
| Mártások | 79 |
| Hideg alapmártások | 79 |
| Egyéb hideg mártások | 79 |
| Meleg alapmártások | 81 |
| Egyéb meleg mártások | 81 |
| Hideg előételek | 85 |
| Meleg előételek | 88 |
| Halak és egyéb hidegvérű állatokból készült ételek | 93 |
| Húsételek | 100 |
| Marhahúsból készült ételek | 100 |
| Borjúhúsból készült ételek | 115 |
| Sertéshúsból készült ételek | 121 |
| Bárány- és ürühúsból készült ételek | 127 |
| Háziszárnyasokból készült ételek | 137 |
| Vadhúsokból és vadszárnyasokból készült ételek | 147 |
| Főzelékek és köretek | 152 |
| Burgonyaköretek | 152 |
| Rizs- és gabonaköretek | 154 |
| Vegyes köretek | 155 |
| Zöldség- és főzelékköretek | 156 |
| Saláták | 160 |
| Zöld- és nyerssaláták | 160 |
| Főtt saláták | 160 |
| Tartósított savanyúságok | 160 |
| Salátaöntetek | 160 |
| Tészták és egyéb utóételek | 162 |
| Fontosabb gasztronómiai ismeretek | 169 |
| Ételelnevezések eredete | 169 |
| Hazai és nemzetközi gasztronómiai szakkifejezések | 188 |
| Adagolási táblázat | 198 |
| Adagkészítés nyersanyagtáblázata | 198 |
| Tálalandó mennyiségek | 200 |
| Irodalomjegyzék | 201 |
| Recept-tárgymutató | 203 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.