| Előszó | |
| A vendéglő (étterem). Általános rész | 1 |
| A vendéglő helyiségei | 3 |
| Az étterem | 3 |
| Ezüstneműek | 5 |
| Porcelán | 6 |
| Üvegnemű | 7 |
| Fehérnemű | 8 |
| Apró leltár | 8 |
| Szőnyeg és bútor | 9 |
| Szellőzés és fűtés | 9 |
| Tisztogatás, takarítás, karbantartás | 10 |
| A konyha | 13 |
| A nagy- vagy meleg-konyha | 16 |
| A hideg-konyha | 22 |
| A cukrász-konyha | 24 |
| A kávés konyha | 24 |
| A kimérő | 26 |
| Raktárak | 27 |
| Pincék | 29 |
| Tisztító helyiségek | 30 |
| Személyzeti helyiségek | 32 |
| A személyzet | 33 |
| Áruisme és bevásárlás | 39 |
| A növényi élelmiszerek | 40 |
| Hüllők: halak, rákok, békák, csigák | 51 |
| Húsfélék | 59 |
| Vágóállatok (házi négylábú emlősök) | 59 |
| Vad (négylábúak) | 66 |
| Háziszárnyas, baromfi | 67 |
| Vadszárnyas | 70 |
| Belső részek | 72 |
| Friss és befőtt gyümölcsök | 73 |
| Liszt- és tésztanemű. Gabona, tartósított tészták, csőtészták stb. | 84 |
| A tojás | 86 |
| Tej és tejtermékek. Sajtfélék | 88 |
| Zsíradékok | 91 |
| Fűszerfélék, ízesítők, mustárok, kész mártások | 94 |
| Kávé, tea, kakaó és egyebek | 98 |
| A konyha | 103 |
| Általános rész | 103 |
| A konyha alapelemei | 124 |
| A hús- és erőlevesekről és a levesekről általában | 125 |
| Az alapelvek | 130 |
| Az íz- és zamatkivonatok | 131 |
| A húskivonatok | 131 |
| A rántások | 132 |
| A fő alapmártások | 133 |
| A kocsonyák | 142 |
| A zöldségből és fűszeres füvekből készült zamatosító pépek | 144 |
| A halak és rákfélék főzéséhez, valamint a hús- és főzelékfélék főzéséhez szolgáló levek | 145 |
| Pácok és páclevek | 146 |
| A különféle pépek és áttört töltelékanyagok | 146 |
| A meleg- és hidegkonyha körítésül, alapzatul szolgáló anyagai és díszítőelemei | 147 |
| Előételek | 148 |
| Meleg halak | 151 |
| Hideg halak | 157 |
| Meleg rák-ételek | 162 |
| Hideg rák-ételek | 163 |
| Kagylók és csigák melegen | 164 |
| Kagylók és csigák hidegen | 165 |
| Béka és teknősbéka | 165 |
| Meleg tojásételek | 165 |
| Hideg tojásételek | 169 |
| Belsőrészekből és bőrkékből készült meleg ételek | 169 |
| Belsőrészekből és bőrkékből készült ételek hidegen | 175 |
| Húsfélékből készülő előételek | 178 |
| Főzelék- és salátafélékből készülő előételek | 178 |
| Tésztafélékből készülő előételek | 179 |
| Közételek (entrées et relevés) | 179 |
| Főételek, sültek | 207 |
| Főzelékfélék és egyéb köretek | 210 |
| Önálló főzelékételek | 212 |
| Főzelékköretek és körítések | 215 |
| Tésztaköretek | 224 |
| Saláták | 226 |
| Tésztafélék | 230 |
| Főtt-tészták (gyúrttészták) | 231 |
| Élesztős és felélesztős (kelt) tészták | 233 |
| Égetett tésztából készült és egyéb zsírban sült tészták | 236 |
| A felfujtak | 237 |
| A kóchok és pudingok | 238 |
| Az omlós és porhanyós tészták | 239 |
| A piskótatészták | 240 |
| Vajas és írós tészták | 241 |
| Rétesek | 242 |
| Palacsinták | 244 |
| Morzsák | 247 |
| Tejbefőttek | 247 |
| Különféle tészták és kásák | 248 |
| Cukrászsütemények, torták, krémek, fagylaltok | 249 |
| Tésztákhoz és hasonlókhoz illő hideg és meleg édes mártások | 253 |
| Friss és befőtt gyümölcsök | 253 |
| Sajtfélék | 257 |
| Ételsorok és étlapok összeállítása | 260 |
| A terítés, a felszolgálás és a vendéggel való bánásmód | 269 |
| Adagolás, számvetés (kalkuláció) felírási és ellenőrzési rendszerek | 290 |
| Zárszó | 310 |
| Mutató | 313 |