| A vendéglátóipari értékesítés és szolgáltatás formái, módszerei | 19 |
| A vendéglátóipari értékesítés és szolgáltatás tartalma | 19 |
| A vendéglátóipari értékesítés és szolgáltatás alapfogalmai | 20 |
| Az értékesítés és szolgáltatás helye a vendéglátó tevékenység folyamatában | 21 |
| A vendéglátóipari értékesítés és szolgáltatás folyamata | 23 |
| Értékesítési módok | 26 |
| Hagyományos értékesítés | 27 |
| Az önkiszolgáló értékesítés | 29 |
| Az értékesítési formák | 36 |
| Étlap szerinti értékesítés | 36 |
| Menürendszerek | 37 |
| Kötelező fogyasztás | 39 |
| Társasrendezvények | 40 |
| Az üzleten kívüli értékesítés formái | 40 |
| Vendéglátóipari szolgáltatások | 43 |
| Szórakoztatás | 44 |
| Kényelmi szolgáltatások | 46 |
| Szerviztevékenység | 47 |
| Üzletprofilok és üzlettípusok | 50 |
| Éttermek és vendéglők | 53 |
| A gyorsétkezőhelyek | 55 |
| Cukrászda, cukrászati szaküzletek | 57 |
| Eszpresszók | 58 |
| Italüzletek | 59 |
| Szórakozóhelyek | 61 |
| Kereskedelmi szálláshelyek | 62 |
| Vendéglátóipari kombinát | 62 |
| A vendéglátóipari értékesítés-szolgáltatás tárgyi feltételei | 65 |
| Az üzlet épülete és környezete | 66 |
| Az üzlet telepítése | 66 |
| Az üzlet környezete | 68 |
| Az üzleti portál, bejárati és szélfogó | 68 |
| A vendégforgalom helyiségeinek kialakítása és berendezése | 70 |
| Az üzleti előtér, előcsarnok | 71 |
| Az üzleti fogyasztóterek | 74 |
| Az étel- és italkiadás munkahelyinek kialakítása | 93 |
| Melegkonyhás üzletek tálalója | 95 |
| Pultrendszerek | 115 |
| Automatasorok | 129 |
| A szórakoztatás helyiségei és berendezései | 131 |
| A műsor- és zeneszolgáltatás helyiségei | 131 |
| A játékszolgáltatás helyiségei | 133 |
| A fehérmosogató kialakítása és berendezése | 135 |
| A vendéglátóipari értékesítés - a szolgáltatás személyi feltételei | 141 |
| Az értékesítés-szolgáltatás munkakörei | 142 |
| Alkalmassági feltételek | 144 |
| Általános követelmények | 145 |
| Szakmai követelmények | 145 |
| Különleges követelmények | 146 |
| Szervezeti felépítés | 148 |
| Személyi kapcsolatok | 150 |
| Az értékesítés - a szolgáltatás dolgozóinak gazdasági kapcsolatai | 153 |
| A munkabér a munkavégzés egyik legfontosabb ösztönzője | 153 |
| A munkabéren túli anyagi ösztönzők | 157 |
| Az értékesítés - a szolgáltatás dolgozóinak létszám-meghatározása és a munkaerő beosztása | 160 |
| A munkaerő-szükséglet, a létszám-meghatározása | 160 |
| A munkaerő beosztása | 166 |
| A vendéglátóipar üzleti választékának kialakítása és közlésének módszerei | 171 |
| A választékkal szemben támasztott követelmények | 171 |
| A választék terjedelme | 172 |
| A választék összetétele | 178 |
| A választék változatossága | 180 |
| A választékközlés módszerei | 181 |
| Az étlapok | 182 |
| Az itallap | 188 |
| Az árlap | 193 |
| Az ártábla | 198 |
| A menükártya | 199 |
| A mintakönyv | 208 |
| A műsorfüzet | 208 |
| A választékközlés egyéb módszerei | 209 |
| A vendéglátóipari üzletek osztályba sorolása és árképzése | 211 |
| A vendéglátóipari üzletek osztályba sorolása | 211 |
| Az osztályba sorolás általános rendje | 211 |
| Az osztályba sorolás feltételei | 213 |
| A vendéglátóipari üzletek árképzése | 215 |
| A vendéglátóipari üzletek árképzésének elvei | 215 |
| A vendéglátóipari árképzés gyakorlata | 222 |
| A folyamatos üzemeltetés szervezése | 249 |
| A hagyományos értékesítés szervezése | 249 |
| A nyitás előkészítésének feladatai | 250 |
| Nyitvatartás alatti feladatok | 258 |
| A műszakváltás és zárás feladatai | 264 |
| Az önkiszolgáló értékesítés szervezése | 268 |
| A nyitás előkészítésének feladatai | 268 |
| Az önkiszolgáló üzletek nyitvatartás alatti feladatai | 270 |
| Az önkiszolgáló üzletek műszakváltási és zárási feladatai | 271 |
| Az automataértékesítés szervezése | 272 |
| Az üzleti szolgáltatások szervezése | 273 |
| A kényelmi szolgáltatások szervezése | 273 |
| A szórakoztatás szervezése | 275 |
| Szervízszolgáltatás szervezése | 284 |
| Az alkalmi és szezonális üzemeltetés szervezése | 287 |
| Társasrendezvények szervezése | 287 |
| A társasrendezvények fajtái | 287 |
| A társasrendezvények lebonyolítása | 290 |
| A házon kívüli üzemeltetés szervezése | 305 |
| Házon kívüli rendezvények | 305 |
| Kitelepülések | 308 |
| Mozgóárusítás | 310 |
| Szezonális üzemeltetés szervezése | 312 |
| A szezonüzletek sajátos szervezési feladatai | 312 |
| Egész évben nyitvatartó üzlet szezonális feladatai | 316 |
| A hálózati vezető feladatai | 319 |
| A hálózati vezetővel szemben támasztott követelmények | 319 |
| A hálózati vezető felelőssége | 320 |
| A hálózati vezető felkészültsége | 321 |
| A hálózati vezető kapcsolatai | 323 |
| A hálózati vezető szervezési feladatai | 331 |
| A hálózati vezető áruforgalommal összefüggő szervezési feladatai | 331 |
| A hálózati vezető személyi feltételekkel összefüggő szervezési feladatai | 340 |
| A hálózati vezető ellenőrzési feladatai | 342 |
| A belső ellenőrzés szervezése és lebonyolítása | 342 |
| A vendégek érdekvédelmének biztosítása | 344 |
| Munkavédelmi ismeretek | 347 |
| A munkavédelem fogalma és feladata | 347 |
| Alapfogalmak | 347 |
| A munkavédelem fogalma | 348 |
| A munkavédelem feladata | 349 |
| A munkavédelem szervezete | 355 |
| Munkavédelmi jogszabályok | 357 |
| A munkavédelmi szabályzat tartalma, felépítése | 358 |
| A vállalati Munkavédelmi Szabályzat hatálya | 359 |
| A munkavédelmi ügyrend | 359 |
| Az orvosi vizsgálatok rendje | 366 |
| A munkavédelmi oktatás és vizsgáztatás rendje | 367 |
| A munkaruha, egyéni védőfelszerelések, védőitalok, tisztálkodási szerek és eszközök juttatása | 370 |
| A munkavégzésre vonatkozó általános előírások | 372 |
| A munkavédelmi eljárások rendje | 373 |
| Függelék | |
| Az értékesítés és szolgáltatás dolgozóinak feladat-, hatás- és felelősségi köre | 379 |
| Irodalomjegyzék | 397 |