kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 350 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 15 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. Tankönyvi szám: F-204. Megjelent 500 példányban. |
| Bevezetés | 3 |
| A vendéglátóipar feladatai | 3 |
| A vendéglátóipar tevékenysége | 6 |
| Az értékesítési dolgozókkal szembeni követelmények | 7 |
| Követelmények | 7 |
| Személyi higiénia | 23 |
| Munkavédelem és baleset-elhárítás | 27 |
| Az alapvető űzlettípusok | 29 |
| A vendéglátóipar értékesítési felszerelései | 35 |
| Az értékesítő helyek felszereléseinek csoportosítása | 35 |
| Evőeszközök | 36 |
| Tálalóeszközök | 39 |
| Tálak, tálalóedények | 42 |
| Tányérok, adagtálak | 47 |
| Csészék, aljak, kelyhek | 49 |
| Fémkannák, kancsók | 51 |
| Poharak | 53 |
| Asztali leltár | 58 |
| Segédeszközök | 59 |
| Asztali fűszertartó edények | 67 |
| Textíliák | 69 |
| Dísztárgyak | 71 |
| Szállító- és tárolóeszközök, palackok, üvegek, rekeszek | 72 |
| Az éttermi terítés | 78 |
| Az előkészületi munkák | 78 |
| Terítési módok | 93 |
| Általános felszolgálói alapismeretek | 99 |
| A különböző felszolgálási módok | 99 |
| Általános ételismeret | 101 |
| Alapvető étlapismeretek | 107 |
| Az éttermi felszerelések helyes használata | 116 |
| Általános felszolgálási szabályok | 136 |
| Az éttermi felszolgálás | 139 |
| A vendég fogadása | 139 |
| Asztalfoglalás | 139 |
| A vendég fogadása, elhelyezése | 142 |
| A rendelés felvétele, ajánlás | 143 |
| Az italfelszolgálás alapelvei | 146 |
| Az italok felszolgálása | 146 |
| Az italajánlás szempontjai | 146 |
| Az italok kiválasztása | 148 |
| A sör felszolgálása | 151 |
| A borok felszolgálása | 157 |
| A pezsgő és habzóbor felszolgálása | 162 |
| Az égetett szeszes italok felszolgálása | 165 |
| Az üdítő italok felszolgálása | 168 |
| A feketekávé felszolgálása | 171 |
| A tea felszolgálása | 173 |
| A kakaó felszolgálása | 174 |
| A tej és tejesitalok felszolgálása | 174 |
| A reggeli és uzsonna felszolgálása | 177 |
| Az egyszerű reggeli | 178 |
| A komplett reggeli | 179 |
| A bővített komplett reggeli | 180 |
| Az angol-amerikai reggeli | 183 |
| Uzsonnafelszolgálás | 186 |
| A szobareggeli felszolgálása | 188 |
| Az ételek felszolgálása | 190 |
| Tálalás | 194 |
| Az éttermi á la carte felszolgálás | 195 |
| A levesek felszolgálása | 197 |
| Mártások felszolgálása | 198 |
| A hideg előételek felszolgálása | 199 |
| Meleg előételek felszolgálása | 203 |
| Hideg és meleg halételek felszolgálása | 207 |
| Húsételek felszolgálása | 209 |
| A szárnyasokból készült ételek felszolgálása | 210 |
| Főzelékek és köretek felszolgálása | 211 |
| A saláták felszolgálása | 212 |
| A meleg tészták és cukrászsütemények felszolgálása | 213 |
| A fagylaltok, parfék, fagylaltkülönlegességek felszolgálása | 214 |
| A sajtok felszolgálása | 215 |
| A gyümölcsök, befőttek felszolgálása | 215 |
| A számlázás és a vendég távozása körüli teendők | 217 |
| Az osztályon felüli éttermekben való felszolgálás | 222 |
| Berendezések és felszerelések | 223 |
| Felszolgálói beosztás | 225 |
| Terítés | 226 |
| Az angolos felszolgálás jellemzői | 228 |
| Felszolgálás a vendég asztalánál | 229 |
| Szeletelés a vendég asztalánál | 234 |
| Az egészben felszolgált halak filézése | 237 |
| Az egybesült húsok szeletelése | 240 |
| Ételkészítés és flambírozás a vendég asztalánál | 243 |
| Saláták keverése a vendég asztalánál | 247 |
| A sajtok szeletelése | 249 |
| Édességek asztalnál való elkészítése | 251 |
| A kávé asztalnál való elkészítése | 252 |
| Társas étkezések és rendezvények | 254 |
| Rendezvények fajtái | 254 |
| A megrendelés felvétele | 256 |
| A társas étkezések általános előkészítése | 258 |
| Asztalformák | 259 |
| Asztal beállítása | 264 |
| Ültetési rend | 265 |
| Felszolgálók előkészületei | 269 |
| A rendezvényasztal terítése | 270 |
| Felszolgálók beosztása | 279 |
| A vendég fogadása | 281 |
| A díszétkezés lebonyolítása | 282 |
| A fogadások előkészítése és lebonyolítása | 286 |
| Koktélpartik előkészítése és lebonyolítása | 295 |
| Svédasztal alkalmazása | 298 |
| Kávéház jellegű üzletek értékesítési feladatai | 300 |
| Árlapok, ártáblák | 301 |
| Kiszolgálás | 301 |
| Csomagolás | 303 |
| Felszolgálás | 305 |
| Bár jellegű üzletek értékesítési feladatai | 308 |
| A bárfelszerelések | 310 |
| Báritalok alapanyagai | 310 |
| Báritalok | 311 |
| Felszolgálás a bárban | 312 |
| A büfé jellegű üzletek értékesítési feladatai | 314 |
| Árlap, ártábla | 315 |
| Kiszolgálás | 315 |
| Az értékesítés nyilvántartásának és elszámoltatásának alapfogalmai, alapműveletei | 320 |
| A bizonylati elv és a bizonylatok | 321 |
| Az áruátvétel bizonylatai | 322 |
| Az értékesítés bizonylatai | 325 |
| Az elszámoltatás alapbizonylatai | 330 |
| Függelék | 337 |
| Forrásmunkák | 347 |
| Tartalomjegyzék | 348 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.