| Kiadó: | Golden Book Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 98 oldal |
| Sorozatcím: | Diétás szakácskönyvek |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 18 cm x 20 cm |
| ISBN: | 963-8232-95-1 |
| A vér élettani szerepe, a vérképzés, a vérszegénység fogalma és okai | 7 |
| Miből áll a vérünk? | 7 |
| Miért elengedhetetlenül fontos a folyamatos vérkeringés? | 8 |
| Mit értünk vérszegénység alatt? | 8 |
| Hol és hogyan képződnek a vérsejtek? | 9 |
| Mennyi ideig élnek a vérsejtek? | 9 |
| Hogyan működnek a vörösvértestek? | 9 |
| Mi lehet a vérszegénység oka? | 10 |
| Hogyan lehet a vérszegénység kórisméjét felállítani? | 10 |
| Csökkent csontvelői vérképzéshez vezető állapotok | 11 |
| Vérszegénységet okozó fokozott vörösvértest-pusztulás leggyakoribb formái | 12 |
| A vérszegénység kezelési elvei | 15 |
| A vas szerepe a szervezet működésében | 17 |
| A vasanyagcsere élettana | 17 |
| A vasanyagcsere laboratóriumi vizsgálata | 18 |
| A vashiány okai, tünetei, kezelése | 19 |
| A vashiány | 19 |
| Milyen gyakori a vashiány? | 19 |
| Hogyan jelentkezhet a vashiány egyébként egészséges emberekben? | 20 |
| Milyen megbetegedésekre jellemző a vashiány? | 21 |
| Hogyan kezelhető a vashiány? | 21 |
| Hogyan előzhető meg a vashiány? | 22 |
| Dietetikai szempontok | 23 |
| Kik hajlamosak vérszegénységre? | 24 |
| A vashiány okai gyermek- és felnőttkorban | 25 |
| A vas felszívódása | 26 |
| A vashiány kezelése és megelőzése | 27 |
| A vashiány kezelése | 27 |
| A vashiány-betegség megelőzése | 27 |
| Magas vastartalmú élelmiszerek | 28 |
| Vészes vérszegénység | 30 |
| A vérszegénység gyógyvizes kiegészítése | 30 |
| Egészséges, vegyes táplálkozás | 30 |
| A kiegyensúlyozott, egészséges, vegyes táplálkozás lényege | 32 |
| Mintaétrend 1 hétre | 34 |
| Receptek | 43 |
| Levesek | 43 |
| Levesbetétek | 53 |
| Főzelékek, köretek, egytálételek, mártások | 56 |
| Húsételek, halak, feltétek | 70 |
| Saláták | 80 |
| Édességek | 86 |
| Függelék | 91 |
| Fontosabb élelmiszerek, élelmianyagok jellemző tápanyagtartalma | 91 |
| Fontosabb élelmiszerek, élelmianyagok jellemző vitamintartalma | 93 |
| Fontosabb élelmiszerek, élelmianyagok jellemző ásványianyag-tartalma | 95 |
| Irodalom | 97 |
| Receptmutató | 98 |