1.034.200

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A visegrádi Fellegvár

Fellegvár/the Citadel/die Hoche Burg/le Chateau Fort/Citadel


Kiadó: Dunatours Pest Megyei Idegenforgalmi Hivatal
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 14 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Angol   Német   Francia  
Méret: 15 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Hártyapapíron található fekete-fehér illusztrációkkal. További nyelv: orosz.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

"A visegrádi Fellegvár, a várrendszer legmagasabban fekvő erődítménye a tatárjárás után, a XIII. század közepén kezdett kiépülni. IV. Béla király adományozta feleségének,... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

"A visegrádi Fellegvár, a várrendszer legmagasabban fekvő erődítménye a tatárjárás után, a XIII. század közepén kezdett kiépülni. IV. Béla király adományozta feleségének, Lascaris Máriának a pilisi erdőben levő lakatlan hegyet, hogy ott újabb támadás esetén az özvegyek és árvák védelmére várat építsen. 1250-től 1258-ig először az öregtorony, a belső kaputorony és az északi lakószárny épült fel, amelyet három oldalról erős fallal vettek körül. A védelem fokozására a falak alatt északról és keletről kisméretű sziklaárkot véstek.
Az Anjou-dinasztiából származó uralkodók, akik leányágon rokonságban voltak a magyar Árpád-házzal, a XIV. század húszas éveitől 1382-ig gondoskodtak a Fellegvár további kiépítéséről. Ebben az időben emelték a belsővár palotáinak nagyobb részét, a keleti lakóépületet, és a nyugati szárnynak a belső kaputoronyhoz csatlakozó szakaszát. 1323-tól 1330-ig, az alsó királyi palota megnyitásáig itt székelt Károly Róbert király, később pedig királyi kincstár lett a Fellegvárból. Pár száz évig az öregtoronyban őrizték a magyar koronát és a koronázási jelvényeket."
Vissza

Tartalom

Visegrád, Fellegvár, történelem, múlt, építészet
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv