kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Textura Kiadó Bt. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Varrott keménykötés |
| Oldalszám: | 82 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | 963-02-7726-3 |
| Megjegyzés: | Színes fotókkal illusztrálva. |
| Előszó az olvasóhoz | 8 |
| A kínai étkezési kultúráról | 10 |
| Levesek | |
| Csirke alaplé | 14 |
| Savanyú-erős leves | 14 |
| Won-ton leves | 15 |
| Halgombóc leves | 16 |
| Mustárgyökér leves | 16 |
| Sanghaji tojásleves | 16 |
| Szárnyasleves üvegtésztával | 17 |
| Előételek | |
| Füstölt tojás | 20 |
| Teatojás | 20 |
| Sült tojásrolád | 20 |
| Kínai palacsinta | 21 |
| Húslabdák | 22 |
| Hideg-erős káposzta | 22 |
| Ánizsos csirkemáj | 23 |
| Húsos táska | 24 |
| Sült rizs | 24 |
| Tojásos rizs | 25 |
| Édességek | |
| Mandulás tofu | 28 |
| Aszalt gyümölcsös Won-ton | 28 |
| Sült tészta | 28 |
| Bundázott alma vagy banán szezámmaggal | 29 |
| Szárnyasok | |
| Mandulás csirke | 32 |
| Pirított csirke hoisinmártással | 32 |
| Szezámmagos csirke | 33 |
| Édes-savanyú csirkehús | 34 |
| Csirkehús kesudióval | 34 |
| Currys csirke | 35 |
| Csirkehús bébikukoricával | 36 |
| Szecsuáni csirke | 36 |
| Párolt csirkeszárnyak osztrigamártással | 37 |
| Kacsahús vízigesztenyével és hoisinmártással | 38 |
| Kacsahús fehérborban | 38 |
| Kacsahús ananásszal | 38 |
| Pekingi kacsa | 39 |
| Tengeri ételek | |
| Édes-savanyú tintahal | 42 |
| Tintahal pirospaprikával szecsuáni módra | 42 |
| Tengeri hal húsos-erős mártással | 43 |
| Tengeri rák kínai gombával és uborkával | 44 |
| Rák Chow Mein | 44 |
| Rák szecsuáni módon | 45 |
| Rák kantoni módon | 46 |
| Párolt hal zöldséges paradicsommártásban | 46 |
| Párot hal szójabab sajttal | 47 |
| Rákkal töltött gomba | 48 |
| Üvegtészta rákkal és csirkehússal | 48 |
| Sertéshúsok | |
| Édes-savanyú sertéshús | 52 |
| Ötfűszeres sertéshús | 52 |
| Sertéshús kínai gombával | 53 |
| Sertéshús Chop Suey | 54 |
| Kínai üvegtészta darált sertéshússal (Vermicelli) | 54 |
| Sertéshús bambusszal és babcsírával | 56 |
| Sertéshús paprikával | 56 |
| Szezámmagos sertéshús | 57 |
| Sült sertésrolád | 58 |
| Sertéshús kínai káposztával erős mártásban | 58 |
| Édes-savanyú sertésmáj | 59 |
| Marhahúsok | |
| Marhahús broccolival | 62 |
| Marhahús gyömbérrel | 62 |
| Marhahús Chop Suey | 62 |
| Pirított marhahús üvegtésztával | 64 |
| Szárított csípős marhahús szecsuáni módon | 64 |
| Marhahús hagymával | 65 |
| Marhahús gombával és paprikával | 66 |
| Marhahús osztrigamártással | 66 |
| Marhahús Chow Mein | 67 |
| Narancsos marhahús | 68 |
| Marhahús feketebab-mártással | 68 |
| Zöldséges ételek | |
| Vegyes zöldség tojáslepénnyel | 72 |
| Párolt gomba párolt paprikával | 72 |
| Pirított vegyes zöldség | 73 |
| Pácolt lótuszgyökér | 74 |
| Tavaszi rolád (zöldséges) | 74 |
| Édes-savanyú káposzta | 75 |
| Szezámos padlizsánsaláta | 76 |
| Pirított babcsíra | 76 |
| Fejes saláta osztrigamártással | 76 |
| Néhány konyhatechnikai jótanács | 78 |
| Alapanyagok és fűszerek | 80 |