Próbálja ki megújult, VILLÁMGYORS keresőnket!

962.157

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

A zöld Buddha

Regény

Szerző
Fordító

Kiadó: Dante Kiadás
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői vászonkötés
Oldalszám: 318 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomtatta a Hornyánszky Viktor R.-T., magy. kir. udvari könyvnyomda, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a kötetből:

Színhely: Soho-tér - Hampstead Heath

A hires Melvil és Salomon-féle régiségüzlet hátsó szobájában két ur ült a pompás renaissance-iróasztalnál. A Soho-tér zaja nem ért el... Tovább

Előszó

Részlet a kötetből:

Színhely: Soho-tér - Hampstead Heath

A hires Melvil és Salomon-féle régiségüzlet hátsó szobájában két ur ült a pompás renaissance-iróasztalnál. A Soho-tér zaja nem ért el hozzájuk. Két hollandi karosgyertyatartó árasztotta tompa világát a szobában, az Íróasztali lámpává alakított antik váza kerek fényfoltot vetett a kiterített iratokra.
Mr. Salomon kék kövecskét forgatott húsos ujjai között. Többször közelebbről is megvizsgálta művészi francia barokknyelü nagyitójával.
Hat fontot adok ezért a kavicsért - mondta asztmatikus hangján.
- Hogyne - bólintott a másik mosolyogva. - Ha még tizennégyet hozzátesz, beszélhetünk komolyan az üzletről. - Szép, tiszta angolsággal beszélt, de érezhetően idegenes kiejtéssel, amelynek az eredetét nagyon nehéz lett volna meghatározni.
Mr. Salomon ijedt felszisszenéssel eltolta magától a „kavics"-ot, mintha ebben a pillanatban fedezte volna fel, hogy nem is kő az, hanem különösen veszedelmes homoki vipera, amelyet látogatója iránti bizalomból könnyelműen a kezébe vett. Leirhatatlan megvetés és kicsinylés tükröződött élesmetszésű, bár párnás arcán és határozott mozdulattal levette szemüvegét.
- Nézze kedves barátom, én nem vagyok őrült - állitotta erélyesen és méltatlankodva rácsapott a hatalmas gótikus karosszék karfájára, amelyet a legtávolabbi szögletéig is betöltött. - Nem mondom, egészen csinos kis holmi, de hat font is szép pénz! Vissza

Felix O'Derrick

Felix O'Derrick műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Felix O'Derrick könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem