| Zöldségtermelésünk helyzete és népgazdasági jelentősége (Vig Péterné) | 7 |
| Az ágazat szerepe a népgazdasági és mezőgazdasági termelésben | 7 |
| Az elsődleges zöldségfelhasználás | 8 |
| A lakosság frisszöldség-fogyasztása | 8 |
| A tartósítóipar zöldségfelvásárlása | 11 |
| Export és import | 12 |
| Zöldségtermelésünk fejlődése | 14 |
| A termelés volumene | 14 |
| A termelés színvonala | 19 |
| Táj- és üzemi koncentráció | 22 |
| Szektorarányok, üzemtípus szerinti megoszlás | 25 |
| A zöldségtermelés vállalati, ökonómiai és szervezési alapjai (Rédai István) | 29 |
| A vállalati magatartás és döntés tényezői (Zsitvay Attila) | 29 |
| A zöldségtermesztés ágazati rendszere | 32 |
| Művelésmódok és üzemtípusok | 32 |
| Az ágazatok szerkezete és kapcsolatai | 35 |
| A zöldségtermesztés mint rendszer termelési folyamatának általános szerkezete (Rédai István) | 37 |
| Az ágazati méret, a szakosodás és a termelési szerkezet meghatározása | 38 |
| Az optimális és a maximális ágazati méret | 38 |
| A szakosodás | 40 |
| Számítások a zöldségágazatok megválasztására és társítására | 42 |
| Ágazatszerkesztés lineáris programozással | 47 |
| A háztáji és a kisegítő gazdasági termelés szervezése (Rédai István) | 52 |
| A háztáji és a kisegítő gazdaságok fogalmi meghatározása, azonos és eltérő vonásaik | 52 |
| Szerepük, jelentőségük a zöldségtermesztésben | 53 |
| A kistermelés nagyüzemi integrációja | 55 |
| Kooperációs szervezetk (Vig Péterné) | 57 |
| Területi változások | 58 |
| Termés és árbevétel | 59 |
| Szervezet, kapcsolati formák | 60 |
| Szolgáltatások, kötelezettségek | 60 |
| A szabadföldi zöldségtermelés részletes szervezése és ökonómiai jellemzői (Vig Péterné) | 61 |
| A szántóföldi zöldségtermesztés technológiai tervezése és főbb folyamatainak szervezése (Rédai István) | 62 |
| A technológiák kialakításának alapjai | 63 |
| Talaj-előkészítés (Kolozsvári Béla) | 65 |
| Tápanyagellátás (Kolozsvári Béla) | 72 |
| Vetés (Vig Péterné) | 75 |
| Növényvédelem (Rédai István) | 77 |
| Öntözés (Rédai István) | 81 |
| A betakarítás általános szervezési kérdései (Vig Péterné) | 98 |
| A főbb ágazatok termelésszervezése és gazdaságtana | 100 |
| Zöldborsó (Vig Péterné) | 100 |
| Zöldbab (Vig Péterné) | 111 |
| Paradicsom (Vig Péterné) | 121 |
| Étkezési paprika (Erdész Ferencné) | 132 |
| Fűszerpaprika (Erdész Ferencné) | 149 |
| Görög- és sárgadinnye-termesztés (Erdész Ferencné) | 162 |
| Spárgatök (Erdész Ferencné) | 173 |
| Uborka (Vig Péterné) | 175 |
| Vöröshagyma-termesztés (Kolozsvári Béla) | 181 |
| Dughagymatermesztés (Kolozsvári Béla) | 194 |
| Fokhagymatermesztés (Kolozsvári Béla) | 194 |
| Sárgarépa-termesztés (Kolozsvári Béla) | 195 |
| Petrezselyemtermesztés (Kolozsvári Béla) | 208 |
| Pasztináktermesztés (Kolozsvári Béla) | 209 |
| Zellertermesztés (Kolozsvári Béla) | 209 |
| A fejes káposzta termesztése (Kolozsvári Béla) | 209 |
| Egyéb káposztafélék termesztése | 215 |
| A hajtatott zöldség termelésének szervezése (Cs.-né Winkler Katalin - Lóczi János) | 217 |
| Az ágazat szerepe a népgazdaságban | 220 |
| Terület, termelési érték | 220 |
| Külkereskedelem | 220 |
| Hajtatóberendezések | 221 |
| A hajtatóberendezések típusai | 222 |
| A hajtatófelületek beruházásigénye | 223 |
| Hasznosítási rendszerek | 225 |
| A hajtatófelületek üzemmérete | 228 |
| A hajtatás gazdaságossága | 228 |
| Tárolás és forgalmazás (Rédai István) | 250 |
| Tárolás | 250 |
| Forgalmazás | 254 |
| A forgalmazás termelő- (vállalati) ágazati összefüggései | 258 |
| A zöldségfélék csomagolása, kiszerelése | 259 |
| Irodalom | 263 |