| A zsírok fizikai tulajdonságai és kémiai összetétele | 5 |
| A zsírok fizikai tulajdonságai | 5 |
| Viszkozitás | 6 |
| Oldhatóság | 6 |
| Optikai aktivitás | 8 |
| Felületi feszültség | 9 |
| Elektromos vezetőképesség | 9 |
| A zsírok kémiai összetétele | 10 |
| Gliceridet | 10 |
| Zsírsavak | 10 |
| Glicerin | 11 |
| A zsírokat kísérő anyagok | 12 |
| A zsírok tápértéke | 24 |
| Az egyes állati származású étkezési zsírfajták jellemzése | 26 |
| Marhafaggyú | 26 |
| Birkafaggyú | 31 |
| Sertészsír | 33 |
| Csontzsír | 37 |
| Közétkeztetési zsír | 40 |
| Állati származású étkezési zsírnyersanyagok | 41 |
| A zsírszövet | 41 |
| A marhazsír nyersanyaga | 43 |
| Nyers birkafaggyú | 44 |
| A sertészsír nyersanyaga | 46 |
| A zsírnyersanyag kémiai összetétele | 49 |
| A zsírnyersanyag fizikai állandói | 51 |
| A zsírnyersanyag tárolása és tartósítása | 52 |
| A csont, mint nyersanyag | 54 |
| A csontok kémiai összetétele | 59 |
| A csontok fizikai tulajdnoságai | 61 |
| Csontkitermelés | 62 |
| A csontok technikai feltételei | 64 |
| A csontok tárolási feltételei | 65 |
| Az étkezési zsírok előállítása | 67 |
| A zsírgyártás technológiai vázlata | 68 |
| A zsiradék előkészítése olvasztásra | 77 |
| A zsírnyersanyag mérése | 77 |
| Szállítás | 77 |
| A nyersanyagok végleges tisztítása | 82 |
| Durva aprítás | 83 |
| Zsiradékok mosása | 85 |
| A zsírnyersanyagok hűtése | 88 |
| Csurgatás | 90 |
| Aprítás a darálón | 92 |
| Étkezési zsírok olvasztása | 96 |
| A zsír kisütése nyitott, kettősfalú üstökben | 97 |
| Zsírolvasztás éles gőzzel melegített szimplafalú üstökben | 104 |
| Zsírolvasztás közvetlen alátüzelésű üstökben | 106 |
| Zsírolvasztás álló, kettősfalú autoklávokban | 108 |
| Zsírolvasztás kettősfalú, fekvő autoklávokban | 113 |
| A töpörtyű feldolgozása | 127 |
| A töpörtyű kifőzése | 127 |
| A töpörtyű elválasztása a víztől | 128 |
| A töpörtyű szárítása | 128 |
| A töpörtyű préselése | 131 |
| A töpörtyű préselése gépi csigaprésekben | 131 |
| A töpörtyű préselése zárt hidraulikus présekben | 138 |
| A zsírok feldolgozása olvasztás után | 143 |
| A zsírok ülepítése | 143 |
| A zsírok szállítása | 148 |
| A zsírok szűrése | 151 |
| A zsírok szeparálása | 155 |
| A zsírok hűtése | 162 |
| Az oleomargarin gyártása | 170 |
| Étkezési zsírok kitermelése | 176 |
| Étkezési csontzsír gyártása | 182 |
| A csontok előkészítése a kifőzéshez | 182 |
| A csontok mosása | 182 |
| Az ízületi fejek lefűrészelése a csövescsontokról | 184 |
| A csontok aprítása | 184 |
| A csontok kifőzése | 189 |
| Főzés nyitott üstökben | 189 |
| Kifőzés autoklávokban nyomás alatt | 196 |
| A kifőzött csont, zsír és a lé feldolgozása | 205 |
| A zsírok csomagolása és tárolása | 208 |
| A csomagolóeszközök emailozása vízüveggel | 208 |
| A zsír hordóba töltése | 211 |
| A sztearin csomagolása | 212 |
| A sertészsír csomagolása | 212 |
| A zsírok csomagolására használt hordók | 216 |
| A zsírok csomagolása és a csomagoló edényzet jelzése | 218 |
| A zsírátvétel szabályai | 219 |
| A zsírvizsgálat módszerei | 220 |
| A zsírok tárolása | 223 |
| A zsírok tárolhatósági idejének meghosszabbítása | 225 |
| A főzőzsír gyártása | 226 |
| Zsírfogók | 227 |
| A Zsírok lúgos tisztítása | 229 |
| Adszorpciós tisztítás | 231 |
| A zsírok derítése | 231 |
| Irodalom | 233 |