A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Esztétika

Angol nyelvkönyv és szöveggyűjtemény

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: TIT Idegennyelv-oktatási Csoport
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 187 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Angol  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-411-123-8
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A jelen angol nyelvkönyv és szöveggyűjtemény elsősorban magas szintű tanfolyamok számára készült, és többek között az állami kandidátusi nyelvvizsgára készülőknek nyújt segítséget. Eredményes... Tovább

Előszó

A jelen angol nyelvkönyv és szöveggyűjtemény elsősorban magas szintű tanfolyamok számára készült, és többek között az állami kandidátusi nyelvvizsgára készülőknek nyújt segítséget. Eredményes használata a marxista-leninista esztétikában való jártasságot és haladó szintű angol nyelvi felkészültséget feltételez.
A szövegekben előforduló esztétikai értékítéletek nem feltétlenül tükrözik a szerzők esztétikai állásfoglalását: az esztétikai szemléletbeli változatosság esztétikailag és nyelvileg kiaknázható vitalehetőségeket képvisel. Esztétikai tematikus teljességre feladatunk nem kötelez; erre a rendelkezésre álló terjedelmi kötöttségek miatt sem gondolhattunk. Ennek ellenére tematikai változatosságra törekedtünk (a témaválasztékot a gyakorlatokban fordításra szánt A- és B-szövegek is bővítik), bár a legfontosabb általános esztétikai kérdéseken, jelenségeken kívül - az irodalomesztétika középpontba állítása mellett (ezt a kandidátusi nyelvvizsgára jelentkező irodalomesztéták nagyobb száma indokolja) - a legfontosabb ágazati esztétikákra is figyeltünk.
Néhány szoros kivételtől eltekintve (pl. Fagyejev a szocialista realizmusról) a kötet eredeti angol nyelvű szövegeket tartalmaz (ebből a szempontból néhány szerző neve nem irányadó: pl. Marcel Brion, Nahma Sandrow, S. Sontag). A könyv haladó nyelvi felkészültséget feltételez, ezért az angol nyelv rendszeres és gyakorlati nyelvtani áttekintése nem feladatunk. (Ez terjedelmi okokból is megvalósíthatatlan lenne.) Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv