1.035.017

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Magyar és német műszaki szótár I.

Ungarisches und deutsches technisches wörterbuch - Első, német-magyar rész/Erster, deutsch-ungarischer theil

Szerkesztő

Kiadó: Athenaeum Irod. és Nyomdai R. Társulat kiadása
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 426 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Német  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomtatta az Athenaeum r. t. könyvnyomdája, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A nagy műszaki alkotások és az ipar előretörő fejlődése jelen korszakában, a mikor a technikai tudományok alkalmazása mindjobban áthatja a közéletet, igen érezhető szükséget akarunk a »Műszaki... Tovább

Előszó

A nagy műszaki alkotások és az ipar előretörő fejlődése jelen korszakában, a mikor a technikai tudományok alkalmazása mindjobban áthatja a közéletet, igen érezhető szükséget akarunk a »Műszaki Szótár« közzétételével kielégíteni.
A »Műszaki Szótár« különösen két irányban kíván szolgálatot tenni. Első sorban a magyar műszók összegyűjtésével és a szaknak, melyhez tartoznak, megjelölésével elősegíteni törekszik, hogy a kiknek azokra szükségük van, könnyen megtalálják és helyesen használják; - másod sorban pedig a megfelelő német műszók közlésével egy másik kulturnép műszaki irodalmának tanulmányozását könnyíti meg.
A »Műszaki Szótár« kiterjed, abban a mértékben, amint azt kiszabott terjedelme megengedi, minden építő szakra, minden műszaki és ipari foglalkozásra, valamint a technika valamennyi segédtudományára.
A német műszók összeállítására főforrásul szolgált a »Technologisches Wörterbuch, deutsch-englisch-französisch, herausgegeben von Dr. Ernst Röhrig«, a mely szótárnak az Írásmódját is követtük, s a német műkifejezések értelmezéséhez és különösen az összetett szók átültetéséhez ezen szótár angol és franczia fordítását is felhasználtuk; - ezenkívül »Otto Luegers Lexikon der gesammten Technik« czimű nem rég befejezett munkából vettük a német műszókat. Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Magyar és német műszaki szótár I. Magyar és német műszaki szótár I. Magyar és német műszaki szótár I. Magyar és német műszaki szótár I. Magyar és német műszaki szótár I. Magyar és német műszaki szótár I.

A gerinc javított, belülről megerősített példány. A borító foltos, sarkai sérültek.

A lapélek mintázottak.

Állapot:
8.600 ,-Ft
69 pont kapható
Kosárba
konyv