A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Móricz Zsigmond Gimnázium Szentendre - Emlékkönyv

1955-1980

Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Megyénk életében kiemelkedő művelődéspolitikai jelentősége van a festői szépségű Dunakanyar fővárosának, a Pilis hegység lábainál elterülő Szentendrének. Adottságainál fogva a művészetek pártolása,... Tovább

Előszó

Megyénk életében kiemelkedő művelődéspolitikai jelentősége van a festői szépségű Dunakanyar fővárosának, a Pilis hegység lábainál elterülő Szentendrének. Adottságainál fogva a művészetek pártolása, a kultúra és a művelődés ápolása régi hagyománya a településnek. Nem véletlen, hogy jeles művészeink közül sokan telepedtek meg régen is, ma is a városban vagy közvetlen környékén. Számos kulturális intézmény szolgálja, Szentendre és közvetlen környéke lakosságának igényein túl, az egész megye művelődésügyét. Ezek között is kiemelkedő helyet foglal el a negyedszázados jubileumát ünneplő Móricz Zsigmond Gimnázium.

A nagy névadó eszmei öröksége szellemében tevékenykedő középiskola az eltelt huszonöt esztendő alatt jelentősen hozzájárult hazánk művelődéspolitikájának megvalósításához. Elért sikereire méltán lehet büszke. Az iskolában végzett diákok becsülettel állnak helyt a termelő munkában, lelkiismeretesen készülnek hivatásukra az egyetemeken és a főiskolákon; szocializmust építő társadalmunk hasznos és értékes tagjaivá váltak.

Az eredmények annál is inkább elismerésre méltóak, mivel az iskolában folyó munka feltételei sohasem voltak teljesek. Hol az épületadta problémák, hol egyéb tényezők nehezítették a pedagógiai feladatok teljesítését. A helyzetet súlyosbította a már kezdettől jelentkező és azóta is állandóan meglévő zsúfoltság. A nehéz körülmények ellenére azonban a gimnázium folyamatosan a megyei átlag felett tett eleget a tantervi követelményeknek. Ennek magyarázata elsősorban az iskola nevelőtestületének összetételében, szemléletében és munkájában rejlik. Az igen jól felkészült pedagógusegyéniségekből álló testület a színvonalas iskolavezetés irányításával egységesen és tudatosan törekszik a nevelési feladatok megvalósítására. Munkájukat a kísérletező kedv, az állandó újat keresés, a hatékonyságra törekvés és a különböző nevelési módszerek tervszerű és eredményes alkalmazása jellemzi. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv