1.038.111

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ady összes versei

Szerző

Kiadó: Athenaeum Irodalmi és Nyomdai R.-T.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 544 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomtatta Athenaeum, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ez a könyv - Ady Endre verseinek első összefoglalása - az olvasóközönségnek készült és nem a tudománynak. Célja az, hogy a költő különböző időpontokban közzétett s azóta újabb és újabb kiadásokban... Tovább

Előszó

Ez a könyv - Ady Endre verseinek első összefoglalása - az olvasóközönségnek készült és nem a tudománynak. Célja az, hogy a költő különböző időpontokban közzétett s azóta újabb és újabb kiadásokban megjelent versköteteit egyetlen könnyen kezelhető kötetbe zárja össze - a klasszikusokat megillető egy kötetbe - s verseinek egyetemén keresztül lehetővé tegye Ady teljes képének megismerését.
A kötet felöleli Ady összes verseskönyveit, melyek életében a közönség elé kerültek, valamint posthumus kötetét, „Az utolsó hajók"-at. Közbeiktattuk a „Margita élni akar" című verses regényt is, melyet a Nyugat közölt folytatásokban 1912-ben, könyvalakban azonban csak Ady halála után jelent meg (1921) . Viszont nem vettük föl az itt-ott szórványosan fölbukkant Ady-verseket, melyeket a költő kihagyott, vagy esetleg kifelejtett köteteiből, nem vettük föl egy gimnázista-versét, amely „Márkó királyfi" címen külön füzetkében is megjelent (1923) s nem vettük föl Ady újságírói minőségében - legtöbbnyire álnéven - írt aktuális versikéit, melyekről költőjük is azt írja, hogy: „nem a Parnasszusra szánvák" s melyeket halála után szintén összegyüjtöttek „Rövid dalok egyről-másról" címen (1923). Mindezeknek a kihagyott verseknek csak egy kritikai kiadásban lehet helye, annál is inkább, mert ezek az utólagosan felbukkant költemények nem egyszer apokrifoknak bizonyultak.
A kritikai, tudományos kiadásnak azonban csak akkor érkezhet el az ideje, ha az esetleg még rejtekező Ady-versek idők folyamán lehető teljes számban előkerülnek s ha a szétszórt Ady-kéziratok összegyűjtése a szöveg végleges ellenőrzését, esetleg variánsok közlését is lehetővé teszi. Jelen kiadás alapjául az Athenaeum, illetve a "Még egyszer" s a "Margita élni akar" köteteknél az Amicus Ady-kiadásait vettük. Az alapul vett szövegtől csak néhány kétségtelen sajtóhiba esetében tértünk el. Vissza

Tartalom

Új versek7
Vér és arany41
Az Illés szekerén89
Szeretném, ha szeretnének131
A Minden-Titkok versei179
A menekülő Élet217
Margita élni akar259
A Magunk szerelme289
Ki látott engem?329
A halottak élén379
Az utolsó hajók439
FÜGGELÉK
Versek482
Még egyszer515

Ady Endre

Ady Endre műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Ady Endre könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv