1.034.149

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Nemzet és iskola

Jegyzőkönyv

Szerkesztő
Fotózta

Kiadó: Antológia Kiadó és Nyomda Kft.
Kiadás helye: Lakitelek
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 116 oldal
Sorozatcím: Hazai műhely
Kötetszám: 3
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN: 963-7908-87-0
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Hölgyeim és uraim, kedves barátaim!
A lakiteleki Antológia Könyvkiadó munkatársait és annak vezetőjét, szerkesztőjét Agócs Sándort köszöntöm először. Az igazán realista ember hisz a csodákban és... Tovább

Előszó

Hölgyeim és uraim, kedves barátaim!
A lakiteleki Antológia Könyvkiadó munkatársait és annak vezetőjét, szerkesztőjét Agócs Sándort köszöntöm először. Az igazán realista ember hisz a csodákban és csoda történt itt az elmúlt napokban.
Amikor a kiadó munkatársa, Sütőné Gulyás Éva egy délután fölhívta Kiss Gy. Csabát telefonon és mondta neki, hogy legyen szíves holnapra kijavítva visszaküldeni a korrektúrát, mert szombatra könyvet készítünk, akkor Kiss Gy Csaba megkérdezte: - Melyik szombatra? - Most szombatra - hangzott a válasz. Csend a telefon másik végén, majd kis idő múlva Kiss Gy Csaba megszólalt: - Dehát ma szerda van?! - Igen, tudom, de szombatig meg kell csinálnunk a könyvet, ezért sürgős a korrektúra...
Azt már nem tették hozzá, hogy nem egy, hanem két könyvet készítettek elő. Az elsőt Nemzet és tudomány, a másikat Nemzet és kultúra címmel. Mindkettő a Kossuth Klubban a Hazai Műhely rendezvénysorozat jegyzőkönyvét tartalmazza. Köszönöm Agócs Sándornak, hogy művelte a csodát és nem magyarázta, és dolgoztak keményen ezért a két könyvért. Most, hogy biztonságos támogatónk is van, reméljük, hogy a következő időkben minden alkalommal a korábbi rendezvény jegyzőkönyvét itt a helyszínen át tudjuk adni az érdeklődőknek.
Köszönöm, kedves Sándor, köszönöm a munkatársaidnak, mindenkinek!
Nemzet és iskola. Száz esztendővel a honfoglalás után, 996 tavaszán egy dunántúli erdős dombtetőn, Szent Márton hegyén, Pannónia egyik halmán, Pannonhalmán, az erdő csendjét fekete csuhás bencés barátok hangos kiáltása verhette föl, terelték a tizenéves diákokat az első magyar-földi iskolába. Vissza

Fülszöveg

A FELELŐSSÉGRŐL
„Én minden kulturális intézményhez a végsőkig ragaszkodom. Ragaszkodom az utolsó óvodához egy pici dunántúli faluban is... A magyar kultúráért folytatott harcban egyetemet veszíteni nem akarok."
„Ki tudja, mit rejteget még számunkra a jövő, de a jelen a miénk, annak urai vagyunk, és rettenetes lenne a felelősségünk ha a megújhodásnak most kínálkozó alkalmát ismét elszalasztanánk."(Klebelsberg Kuno)

Tartalom

Lezsák Sándor 5
Lovas István 7
Babai Zoltán 9
Bíró Zoltán 15
Dobos Krisztina 20
Filó Katalin 26
M. Kiss Sándor 30
Mayer Tiborné 35
Rubovszky László 47
Szendrő Péter 51
Lezsák Sándor 59
Tamás István 60
Závodszky Géza 65
Ábrahán István 71
Gergely Mihály 72
Pákh Tibor 75
Hönigné Zádor Eva 77
Erdélyi Attila 79
Zimányi Magdolna 82
Kronstein Gábor 85
Andrásfalvy Bertalan 88
Hornicsár Tihamér 92
Bakos István 95
Kőhalmi Antal 98
Janzsó János 102
Nagy Alajos 105
Kincsesné Salca Mária 108
Paszabi János 112
Lezsák Sándor 113
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv