| Agrármarketing alapismeretek (Lehota József) | |
| A marketing és az agrármarketing alapösszefüggései | |
| A marketing fogalmi rendszere | |
| A marketingfunkció és a marketing-mix | |
| A marketingorientáció szakaszai és a marketingirányzatok | |
| Az agrármarketing helye és szerepe az általános marketing rendszerében | |
| Piaci alapfogalmak (Mrekva Dezső - Sántha Tamás - Molnár Barna - Szabó István) | |
| Szükséglet - igény - kereslet | |
| A kínálat | |
| A piac | |
| A piaci verseny fogalma, összefüggései | |
| A piaci mechanizmus | |
| Élelmiszer-fogyasztás és fogyasztói magatartás (Horváth Ágnes - Kubányi Mária) | |
| A fogyasztói magatartás fogalma és meghatározó tényezői | |
| A fogyasztói magatartást befolyásoló tényezők | |
| Az egyénre jellemző tényezők | |
| A fogyasztón kívüli környezeti tényezők | |
| A vásárlási döntési folyamat | |
| A fogyasztói magatartás modelljei | |
| A szervezeti piacok szerepe az élelmiszer-termelésben (Lehota József) | |
| A szervezeti piac fogalma és sajátosságai | |
| A szervezeti piacok típusai | |
| A szervezeti piacok beszerzési rendszerének alapelemei | |
| A szervezetek beszerzési magatartása | |
| A piaci szegmentálás és a piaci pozicionálás | |
| A piacok szegmentálása | |
| A célpiacok kiválasztása és a piaci pozicionálás | |
| Marketinginformáció és piackutatás (Horváth Ágnes) | |
| A marketinginformációs rendszer és a piackutatás fogalma | |
| A piackutatás folyamata | |
| A piackutatási folyamat eredményeinek feldolgozása, értékelése. Piaci előrejelzések | |
| A marketing-mix elemei az agrármarketingben (Lehota József - Tomcsányi Pál) | |
| A termek és a termékszolgáltatások tényezői | |
| A termék és szolgáltatás fogalma, formái | |
| Termékfejlesztés, elterjedés és termékéletciklus | |
| A mezőgazdasági termékek és élelmiszerek csoportosítása és sajátosságaik | |
| A mezőgazdasági termékek és az élelmiszerek tulajdonságai | |
| Fajtahasználat: a mezőgazdasági termékfejlesztés alapjai | |
| A minőség, a minősítés, a minőség-ellenőrzés és -tanúsítás | |
| A csomagolás szerepe a termékmixben | |
| Az értékesítési csatorna szerepe a mezőgazdasági áruforgalmazásban (Lehota József - Székely Géza) | |
| Az értékesítési csatorna fogalma és alapösszefüggései | |
| A marketingcsatorna elméleti összefüggései | |
| Az értékesítési csatorna szereplői és feladatuk | |
| Az értékesítési csatorna típusát és a csatornaválasztást meghatározó tényezők | |
| Az értékesítési csatornában részt vevő partnerek piaci erőviszonyai | |
| A mezőgazdasági termelők alkupozícióját javító megoldások | |
| Az árak és a szállítási feltételek (Lehota József) | |
| Az ár fogalma és alapösszefüggései | |
| A piaci árképzés a mezőgazdasági termékek és az élelmiszerek körében | |
| Az állami hatóság árképzés szerepe | |
| A vállalkozási árképzés | |
| A kommunikációs és promóciós mix (Papp János) | |
| Marketingkommunikáció | |
| A promóciós eszközök | |
| A marketingstratégiák (Tomcsányi Pál) | |
| A mezőgazdasági vállalkozás termékstratégiája | |
| A stratégia fogalma | |
| A gazdasági célok áttekintése | |
| A termék a marketingstratégiában | |
| Termékeink pozicionálása | |
| A piaci helyzet felmérése | |
| Termékszerkezetünk elemzése | |
| A vállalkozás általános termékstratégiája | |
| A vállalkozás összehangolt stratégiája | |
| A termékmarketing döntés-előkészítő folyamata | |
| Az élelmiszer-feldolgozás vállalati stratégiái (Kóbor Kálmán) | |
| A stratégiaalkotás szükségessége az élelmiszeriparban | |
| Alkalmazott marketingstratégiák az élelmiszeriparban | |
| A vállalati stratégiai tervezés néhány kérdése | |
| Stratégiaszintek és stratégiatípusok | |
| Az agrármarketing kiegészítő funkciói (Lakner Zoltán) | |
| A logisztika helye az agrármarketing-funkciók rendszerében | |
| A logisztika fogalma | |
| Anyag- és készletgazdálkodás az élelmiszer-gazdaságban | |
| Az élelmiszer-csomagolás szerepe a logisztikában | |
| Az élelmiszer-gazdasági termékek szállítása | |
| Az élelmiszer-feldolgozás helyzete és szerepe | |
| Az élelmiszeripar és nemzetgazdasági jelentősége | |
| Az élelmiszeripar szerkezete | |
| Az élelmiszeripar földrajzi elhelyezkedése | |
| Az élelmiszer-feldolgozás szervezeti rendszere | |
| Az élelmiszer-ipari termékek fogyasztásának változása | |
| Az élelmiszeripar fejlődésének főbb irányai | |
| Az árutőzsde mint az árkockázat megosztásának intézménye (Csullag József) | |
| Rövid történeti áttekintés | |
| Az árutőzsdei ügylettípusok és összefüggéseik | |
| Az elszámolóház és a tőzsdei elszámolások | |
| Felhasznált irodalom | |