A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Idegen a királyok völgyében

Az ókori egyiptomi múmia titkának megfejtése

Szerző
Fordító

Kiadó: Gold Book Kft.
Kiadás helye: Debrecen
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 237 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN: 963-9248-62-2
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal illusztrált.

Fülszöveg

Kutatás az egyiptomi múmia azonossága után - egy olyan kutatás, amely huszonkét évig tartott, s egy váratlan, megdöbbentő eredményre vezetett Józseffel, az ősi héber pátriárkával kapcsolatban.
Az ókori Egyiptom hosszú történelme során csupán egyetlen személyt ismerünk, aki a "Fáraó atyja" címet viselte. Ő pedig nem más, mint Juja, a Tizennyolcadik dinasztiabeli IV. Tuthmószisz fáraó (i. e. 1413-1405) minisztere. Ugyanezt a címet viselte a Mózes I. könyvében szereplő József pátriárka. Ez a felismerés Ahmed Osman fejében villant fel, huszonkét éven át tartó kutatást követően, s ez volt az alapja azon első elméletének, amely megdönti az egyiptomi és az ószövetségi történelem számos elfogadott elméletét.
Juja személye hosszú ideig rejtély volt az egyiptológusok számára. Bár nem volt a királyi ház tagja, mégis a Királyok Völgyében temették el, ahol 1905-ben fedezték fel a sírját. A különlegesen jó állapotban fennmaradt múmiája jelenleg a Kairói Múzeumban látható. A maradványok erős... Tovább

Ahmed Osman

Ahmed Osman műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Ahmed Osman könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem