kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
| Oldalszám: | 307 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 25 cm x 17 cm |
| ISBN: | 963-221-680-6 |
| Megjegyzés: | Szigeti Andor szerző által dedikált példány. A könyv fekete-fehér és színes fotókat, ábrákat tartalmaz. |
| Előszó | 11 |
| Nemzetközi irányzatok a vendéglátás munkájában és fejlesztésében | 13 |
| Az üzletformák fejlesztésének fő irányai | 14 |
| Egyedi hangulatú, hagyományos üzletek | 14 |
| Korszerű, színvonalas gyorsétkező helyek | 15 |
| A fejlesztési források lehetőségei | 16 |
| A szállítók és az idegenforgalomban érdekelt szervek pénzügyi hozzájárulása | 17 |
| King's College söröző, Aachen | 21 |
| A gazdaságosság előtérbe kerülése | 21 |
| Az emberi tényezők és a tudás megnövekedett szerepe | 22 |
| Az éttermi láncok módszerei az üzlettulajdonosok segítésére | 25 |
| Az üzletépítés szerepe a korszerű technológia és technika alkalmazásában és feltételeinek megteremtésében | 28 |
| A gasztronómus és üzletépítész nélkülözhetetlen együttműködése | 28 |
| A korszerű építőanyagok használata | 32 |
| A gépesítés céljai | 37 |
| A légszabályozás eszközei és módszerei | 38 |
| A vendéglátó üzletek hangulatának kialakítása | 41 |
| A hangulat megteremtésének technikai eszközei és módszerei | 41 |
| A berendezési tárgyak megválasztása | 45 |
| A berendezések helyének kijelölése | 46 |
| A korszerű toalett kialakítása | 47 |
| A melegkonyhás üzletek konyhai és éttermi munkája | 50 |
| A konyhai munka | 51 |
| A vendégtérben végzett munka | 52 |
| A vendégek fogadása és a róluk való gondoskodás | 52 |
| A színvonalas étlapkülső megoldásainak változatai | 54 |
| Az étlapok belső tartalma és szerkezete | 55 |
| Az éttermi asztalkultúra és eszközei | 56 |
| Látványosságosk a vendég asztalánál | 59 |
| A vendég figyelmének felkeltése a színvonalas vendéglátó helyek iránt | 64 |
| Osztrák módszerek | 65 |
| Nyugatnémet minősítési rendszerek | 68 |
| Éttermek, vendéglők, kávéházak | 70 |
| Mai követelmények az éttermekkel, vendéglőkkel - azok vezetőivel és tulajdonosaival szemben | 70 |
| Az éttermek és a vendéglők csoportosítása | 71 |
| Nemzetközi színvonalú, szállodai éttermek | 72 |
| Erzsébet Szálló étterme, Budapest | 72 |
| Unter den Linden szállodai étterem, Berlin | 72 |
| Történelmi hangulatú és tradíciókat őrző éttermek, vendéglők | 76 |
| A történelmi események emlékeit idéző éttermek | 77 |
| Régi Országház étterem, Budapest | 77 |
| Haus der Schiffergesselschaft, Lübeck | 81 |
| Tradíciókat őrző régi éttermek, vendéglők | 84 |
| Kárpátia étterem, Budapest | 84 |
| Pest-Buda vendéglő, Budapest | 87 |
| Gaststätte "Zur letzten Instanz", Berlin | 90 |
| Újabb kori létesítésű, de egy régi időszak emlékeit őrző éttermek | 93 |
| Fehér Galamb vendéglő, Budapest | 93 |
| Alabárdos étterem, Szeged | 96 |
| Régimódi kisvendéglő, Szentendre | 98 |
| Magyaros és tájjellegű vendéglők | 101 |
| Göcsej vendéglő, Zalaegerszeg | 102 |
| Restaurant csárdás, Regensburg | 104 |
| Áru és készítési mód alapján specializált vendéglők | 106 |
| Aranyszarvas vendéglő, Budapest | 107 |
| Jägerhütte, NDK | 108 |
| Goldbroiler csirkegrill-vendéglők, NDK | 110 |
| Wienerwald szárnyasgrill-vendéglők | 113 |
| "Gastmahl des Meeres" speciális halvendéglő, Cottbus | 115 |
| Napoletana vendéglő, Budapest | 117 |
| Fórum Grill étterem, Budapest | 122 |
| Modern környezetű vendéglők | 125 |
| Tokaj vendéglátó ház, Miskolc | 126 |
| Roter Turm vendéglátó ház, Karl-Marx-Stadt | 128 |
| Nemzeti éttermek és vendéglők | 131 |
| Bajkál étterem, Budapest | 132 |
| Restaurant Mathias Keller, Bécs | 135 |
| Hungária étterem, Hannover | 137 |
| Étoile francia vendéglő, Budapest | 139 |
| Kávéházak | 142 |
| Tradicionális kávéházak | 142 |
| Nosztalgia kávéház, Szentendre | 143 |
| Cafe Tomaselli, Salzburg | 146 |
| Cafe Flórián, Velence | 147 |
| Cafe Restaurant Kaffecbaum, Lipcse | 149 |
| Jelenkori kávéházak | 150 |
| Bécsi kávéház, Hotel Fórum, Budapest | 150 |
| Zsolnay kávéház, Hotel Béke, Budapest | 153 |
| Berliner Kaffechaus, Berlin | 155 |
| Csárdák, fogadók, penziók | 160 |
| Csárdák | 161 |
| A csárdák létesítésének építész eti-belsőépítész eti követelményei | 161 |
| Régi út menti csárdák | 162 |
| Új építési stílusban létesített csárdák utak mentén vagy falvakban | 163 |
| Csárdák nagyvárosi környezetben, modern épületben vagy szállodában | 164 |
| A csárdák speciális ételkínálata | 165 |
| Ma is üzemelő csárdák létesítésének, felújításának tervezési, szakmai munkájuk jellemzői | 166 |
| Gyöngyösi csárda, Rezi | 167 |
| Öregcsárda, Szántódpuszta | 168 |
| Panoráma csárda, Balatongyörök | 171 |
| Juca néni csárdája, Kalocsa | 173 |
| Ménescsárda, Budapest | 176 |
| Fogadók | 180 |
| Szőlőfürt fogadó, Kecskemét | 180 |
| Szalajka fogadó, Szilvásvárad | 183 |
| Penziók | 184 |
| Szakál penzió, Soltvadkert | 185 |
| Penziók Ausztriában | 185 |
| A borértékesítés speciális üzletformái | 187 |
| Melegkonyhás borozók | 190 |
| Kazamata borozó-vendéglő, Eger | 191 |
| La Bodega spanyol borozó, Budapest | 193 |
| Pest-Buda vendéglő pinceborozója, Budapest | 195 |
| Zbojnicka Koliba, szlovák borozó, Tátralomnic | 197 |
| Ermeler haus borozó-vendéglő, Berlin | 199 |
| Borozók, borkóstolók | 203 |
| Cézár borpince, Sopron | 204 |
| Alabárdos borozó, szeged | 205 |
| Borozók a bécsi Grinzingben | 206 |
| A sörétértékesítés egyedi üzletformái | 209 |
| Egyedi jellegű, melegkonyhás sörözők | 210 |
| János Pince söröző, Budapest | 211 |
| Hostinec U Kalicha, Prága | 214 |
| Pivovar U Fleku, Prága | 217 |
| Prágai Svejk söröző, budapest | 218 |
| Kárpátia söröző, Budapest | 220 |
| fiáker söröző, Hungária Nagyszálló, Budapest | 221 |
| Nemzeti sörözők | 223 |
| Raabe Diele söröző, Budapest | 224 |
| Kaltenberg bajor söröző, Budapest | 227 |
| Sörbárok | 229 |
| Dab sörbár, Budapest | 231 |
| Montmartre sörbár, Budapest | 232 |
| Cukrászdák, fagylaltozók | 235 |
| Gergeaud-legenda | 236 |
| Hagyományos cukrászdák | 237 |
| Ruszwurm cukrászda, Budapest | 237 |
| Korona cukrászda, Budapest | 239 |
| Claudia cukrászda, Szombathely | 241 |
| Stefánia cukrászda, Hungária Nagyszálló, Budapest | 244 |
| Fagylaltozók | 248 |
| Eszkimó fagylaltozó, Hungária Nagyszálló, Budapest | 249 |
| Fagylalttermelés technológiája és technikája | 249 |
| A gyorsétkezés jellegzetes üzletformái | 252 |
| Free-flow rendszerű gyorséttermek és ételbárok | 252 |
| Naschmarkt gyorsétterem, Bécs | 252 |
| Fesztivál ételbár, Szeged | 254 |
| Hamburgerre specializált gyorséttermek | 258 |
| Burger King gyorsétterem, Bécs | 258 |
| Grilletta, Lipcse | 260 |
| City Grill, Hotel Taverna, Budapest | 262 |
| Pizzeriák | 265 |
| Corvinus pizzeria, Sopron | 265 |
| Pizzaudvar, Budapest | 267 |
| Hideg ételek értékesítésére specializált üzletek | 269 |
| Tükör hidegbüfé, Budapest | 270 |
| Salátabár, Hungária Nagyszálló, Budapest | 272 |
| Tejpresszók | 275 |
| Tejpresszó, Budapest, Madách tér | 275 |
| Eszpresszók, bárok | 278 |
| Miniatür eszpresszó, Budapest | 278 |
| Égő Arany eszpresszó, Szeged | 280 |
| Citadella éjszakai bár, Budapest | 282 |
| A gasztronómus és az éápítész együttműködése | 285 |
| Teázó | 285 |
| Tej-, fagylalt- és kávébár | 290 |
| Csirkegrill | 297 |
| Gyermekcukrászda | 303 |
| A könyvben szereplő hazai üzletek tervezői | 309 |
| Felhasznált irodalom | 311 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.