1.035.018

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Nyaral a VII./a

Ifjúsági regény - Védőborítós példány

Szerző
Grafikus

Kiadó: Kisgörgényi Bartha Ferenc Kiadása
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 327 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Janovits István fekete-fehér egész oldalas rajzaival illusztrálva. Készült Radics Vilmos könyvnyomtató műhelyében, Budapesten. Harmadik kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

A Badacsony felől érkező szél felkavarta a port a falu főutcáján. De a porfellegen keresztül is tisztán látszott a napsütésben a két csendőrszurony csillogása.
A különben... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

A Badacsony felől érkező szél felkavarta a port a falu főutcáján. De a porfellegen keresztül is tisztán látszott a napsütésben a két csendőrszurony csillogása.
A különben néptelen utca szinte pillanatok alatt megelevenedett. Fejkendős asszonyok, tarkaruhás lányok, férfiak, gyermekek tódultak a kapu elé. Valamennyien a csendőrök felé néztek, kiváncsi szemmel, egy kis ijedelemmel.
Tisztes távolból valóságos gyerekhad kísérte a két kakastollas csendőrt és a közöttük lépkedő fiatalembert. Inkább fiú volt, mint fiatalember. Tán tizenhét-tizennyolc éves lehetett, de még annyinak sem látszott, amint lehajtott fejjel, szégyentől égő arccal lépkedett a csendőrök között. Sötétkék ruhát viselt; gondosan elválasztott haja, ápolt külseje után ítélve, nem lehetett útszéli csavargó. Vissza

Fülszöveg

Az utóbbi esztendő ifjúsági regényirodalmában alig akad olyan siker, mint a szerző "Nyomoz a VII./a" című regénye. Új írása talán még érdekesebb, fordulatosabb és vidámabb, mint előző könyve, de nem kétséges, hogy mondanivalójának gazdagsága is emlékezetessé teszi majd regényét. Gyorsütemű, szinte filmszerűen pergő cselekmény középpontjában áll a regény hőse: egy hetedikes gimnazista. Még nem felnőtt, de már nem is gyerek; akarva - nemakarva, meg kell ismernie az életét, rút valóságával, de szépségeivel együtt. Viszik, sodorják az események, mint a hullámok tetejére dobott ágat. De amikor baj van, nem áll egyedül, ott a VII./a osztály, a fiúk, a "srácok", a kamaszkor minden jóságával, komiszságával, valóságával. Csupa szív, meleg érzés, hamisítatlan diákhumor szövi át a történetet, amelynek hús-vér alakjai felejthetetlenek lesznek az olvasó számára.

Ákos Miklós

Ákos Miklós műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Ákos Miklós könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv