Próbálja ki megújult, VILLÁMGYORS keresőnket!

964.030

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig!

Akseli Gallen-Kallela

(1865-1931)/Magyar Nemzeti Galéria 1982. október 15 - november 28.

Szerkesztő
Grafikus

Kiadó: Magyar Nemzeti Galéria
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 59 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér és színes reprodukciókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Finnország és Magyarország között a kulturális kapcsolatok sokoldalúak. Az sem hagyható figyelmen kívül, hogy az egymástól viszonylag távol lakó népek kulturális összeköttetései már másfél-száz... Tovább

Előszó

Finnország és Magyarország között a kulturális kapcsolatok sokoldalúak. Az sem hagyható figyelmen kívül, hogy az egymástól viszonylag távol lakó népek kulturális összeköttetései már másfél-száz évesek. Alapjukat két nép rokonságának tudata és e közelségnek az évtizedeken át egyre erősödő és a korábbinál egyre szélesebb néprétegekben jelentkező érzése. Éppen e kapcsolatok következményeként már sok területen hagyományok is születtek, melyek aztán a kultúra talaján újabb együttműködéshez vezettek.
E hagyományok egyike Akseli Gallen-Kallelának Magyarországhoz és a magyarokhoz fűződő rokonszenve. Az indítást a század elején, a Kalevala illusztrálása kapcsán Vikár Béla, a Kalevala nemes fordítója adta, amikor megismerkedett Gallennal. Ezt követte Gallen magyarországi kiállítása 1906-ban és 1908-ban, és még ugyanabban az évben a művésznek és családjának látogatása. Gallen művészete és személye is ismertté lett Magyarországon, és közel kerülvén a magyarokhoz nem maradt hatásuk nélkül.
Finnország és Magyarország népeinek kulturális kölcsönhatása napjainkban talán még erőteljesebb mint valaha is volt, ezért is fontos, hogy bemutassuk a finnek nagy művészét, Akseli Gallen-Kallelát a mai magyar közönségnek és felelevenítsük magyarországi kapcsolatait.
Kiállítását úgy állítottuk össze, hogy az a lehető legjobban mutassa be a rokon magyar nép előtt, miért is szeretik a finnek Akseli Gallen-Kallelát, a századforduló finn művészeti aranykorúnak nagy alakját. Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Akseli Gallen-Kallela Akseli Gallen-Kallela Akseli Gallen-Kallela Akseli Gallen-Kallela
Állapot:
940 ,-Ft
14 pont kapható
Kosárba