Próbálja ki megújult, VILLÁMGYORS keresőnket!

978.791

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Akt

Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A Hajdú-Bihar megyei alkotókat tömörítő, immár iskoláskorú társaságnak nem kell megtanulni a tanulás igényét, hiszen a közösség a kezdetektől fogva céljául tűzte ki a csoportos és egyéni... Tovább

Előszó

A Hajdú-Bihar megyei alkotókat tömörítő, immár iskoláskorú társaságnak nem kell megtanulni a tanulás igényét, hiszen a közösség a kezdetektől fogva céljául tűzte ki a csoportos és egyéni bemutatkozások mellett a folyamatos önképzést is.
Sokan vannak közülük, akik rajz szakos diplomát szereztek, vannak, akik a Képző- és Iparművészeti Főiskolát is elvégezték, a legtöbben részt vesznek a Medgyessy Kör munkájában, táboraiban és kiállításain, és néhányuknak, bizony, ez a közösség jelenti a megtartó és ösztönző erőt a fejlődéshez, a szép kereséshez, az egyén és a közösség, a belső és a környezet értékeinek megmutatásához.
A csoport fejlődőképességét mutatja, hogy létrejötte óta tagjai közül többet is felvettek a Művészeti Alapba, illetve a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületébe. Csak a hivatkozás végett idézzük a mozaikszó köznévi jelentését: az akt meztelen emberi testet ábrázoló képzőművészeti alkotás. A művészet mellett a meztelenségre hívnám fel a figyelmet (amellett, hogy a stúdiumok fontos "tárgya" is az akt). A meztelenség a legnagyobb kitárulkozások és a legnagyobb kiszolgáltatottságok térbeli és időbeli, testi és lelki helyzete, a szép megtalálásának, de a bántásnak is életteret adhat. A társaság tagjai nevükben hordozzák ezt a vállalást, hiszen hajlandók az önmagukkal való intim szembesülésre, és a külvilág elismerésének, valamint kritikájának is célpontjai lehetnek. Vissza

Tartalom

Angyal László:
Fehér Csaba:
Csukásné Horváth Judit:
H. Fülep Éva:
Gőgh János:
Keresi Ferenc:
Kerschnerné Bessenyei Valéria
Király Antal
Kozmáné Bődi Ildikó:
László János:
Masits istván:
Molnárné Simon Ibolya:
Móré Imre:
Orosz István:
Posta Andrea Zsuzsa:
Pózner Gábor:
Rácz Erika:
Szabó Csaba:
Szeifert Imre:
Tóth Zsuzsa:
Tenky Dezső:
Versényi Anna:
Zeke Gyöngyi:
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem