1.034.674

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ostromállapot/Az igazak

Két színmű

Szerző
Fordító

Kiadó: Fiksz Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 159 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 12 cm
ISBN: 963-856-074-6
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

"Camus bármilyen műfajban is szólal meg, nem tud nem aktuális lenni, annyira betölti egy igazságosabb, morálisabb, humanista világ igénye.Az igazak az 1905-ös orosz terroristákról szól. Sztyepan, a darab hőse, már egy mozgalmi embert vetít élőre. Azt gondolja, hogy a cél szentesíti az eszközt, és a népet befolyásolni kell, különben a vesztébe rohan. Egy újfajta zsarnokság előhírnöke, számára a tisztesség csak luxus. Az Ostromállapot a XVI. És XVII. századi Spanyolországban divatos allegórikus drámai kompozíció. Témája: a lázadás a rosszat, bajt megszemélyesítő pestis ellen. A darab még az író Pestis c. regényénél is nyersebben bírálja a totalitárius rendszert" - írja a színművek fordítója, Örvös Lajos. Az 1997-ben megjelent Caligula, Félreértés után, a most megjelent két színművel a magyar olvasó számára, is hozzáférhető Albert Camus összes önálló színpadi alkotása.

Albert Camus

Albert Camus műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Albert Camus könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv