A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Pont-ellenpont

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Cartaphilus Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 619 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 20 cm x 12 cm
ISBN: 978-963-266-052-3
Megjegyzés: Átdolgozott kiadás.

Fülszöveg

Huxley a 20. századi angol irodalom klasszikus, egészen egyéni utat követő alakja.
A Pont-ellenpont őrzi a 19. századi angolszász realizmus hagyományait, de a modern próza, Joyce, Proust, Gide hatása is felfedezhető benne. Regényében az értelmiséget vonultatja fel - mindig is az értelmiségi lét volt fő élményanyaga -, de az angol intelligencia ezúttal nem szerepjátszó művészutánzatok, önmagukba révült holdkórosok, valódi és ál-kretének személyiségében jelentkezik, hanem sokágú és átgondoltan érvényes magatartás-változatokban. A figurák sokaságát bonyolultan tudatos szerelmi, politikai, gondolkodásbeli kapcsolatok fűzik össze és távolítják el. A nagyformátumú regény negatív hitvallás a világról a "rohadt húszas évek" végén, amelyet társadalmi mozgalmak, politikai pártok nem menthetnek meg többé, amelyben maga az ember is rommá lett.

Aldous Huxley

Aldous Huxley műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Aldous Huxley könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem