A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Lenin in Zurich

Lenin Zürichben

Szerző
Fordító

Kiadó: Bantam Books Inc.
Kiadás helye: New York
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 296 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Angol  
Méret: 18 cm x 10 cm
ISBN: 0-553-10079-3
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Az idő: 1916 októbere, egy évvel a szocialista forradalom előtt. A helyszín: Zürich, az emigráció központja az első világháború idején. A németek megkörnyékezik Lenin. Remélik, hogy Oroszország ellenségeinek szolgálatába szegődik. A kilencesztendei hányattatásba és rendőrségi zaklatásba belefáradt, de tettvágytól égő hivatásos forradalmár azt hirdeti: polgárháborúvá kell változtatni a világháborút. Parvus, az agyafúrt és elszánt néemt szociáldemokrata keresi fel orosz elvtárság, hogy ügynöknek szervezze be. Leninnek döntenie kell, valóban bármely eszköz felhasználható-e a nagy cél: a forradalom érdekében. Szolzsenyicin, aki egy évet töltött emigrációban a történet színhelyén, svájci levéltárakban járt utána, mi volt a bolsevik veeztő válasza. Műve mégsem történelmi tanulmány, hanem fikció, a tolsztoji epikus folyam méltó folytatása.

Tartalom

1914. augusztus
1916. október
1917. március
1917. április

Alekszandr Szolzsenyicin

Alekszandr Szolzsenyicin műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Alekszandr Szolzsenyicin könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv