1.034.828

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Alexandra étterem- és borkalauz 2009

Több mint 1200 étterem/Közel 250 tesztelt étterem/Borkalauz/Térképek/Toplisták


Kiadó: Alexandra Kiadó
Kiadás helye: Pécs
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 391 oldal
Sorozatcím: Alexandra étterem- és borkalauz
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 12 cm
ISBN: 978-963-297-002-8
Megjegyzés: Néhány színes fotóval, térképekkel illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Ez a második Alexandra étterem- és borkalauz. Legfontosabb feladata, hogy hiteles, megbízható iránytűként informálja a közönséget a hazai éttermek jellegéről, kínálatáról - legyen az egyszerű, házias koszt (amilyet otthon már nemigen készítenek) vagy csúcskonyha. Ráadásként pedig tisztességes versengésre ösztönzi a hazai gasztronómiai élet szereplőit.
A kötet - hasonlóan az első, 2008-as kiadáshoz - formailag a GaultMillau kalauz 20 pontos rendszerét vette alapul, s rövid szöveges leírást, illetve értékelést ad. A tesztelők külföldet megjárt hivatásos szakácsok, szakoktatók és több évtizedes tapasztalattal rendelkező étteremjárók. A szerkesztők a Michelin s a GaultMillau kalauz volt és jelenleg is aktív munkatársait is meghívják, hogy teszteljenek és elmondják véleményüket. így alakul ki évről évre az éttermek aktuális besorolása.
A tartalomból
Több mint 1200 étterem és vendéglő címe és elérhetősége.
Közel 250 étterem részletes értékelése.
A hazai borok és szőlőtermesztő... Tovább

Fülszöveg

Ez a második Alexandra étterem- és borkalauz. Legfontosabb feladata, hogy hiteles, megbízható iránytűként informálja a közönséget a hazai éttermek jellegéről, kínálatáról - legyen az egyszerű, házias koszt (amilyet otthon már nemigen készítenek) vagy csúcskonyha. Ráadásként pedig tisztességes versengésre ösztönzi a hazai gasztronómiai élet szereplőit.
A kötet - hasonlóan az első, 2008-as kiadáshoz - formailag a GaultMillau kalauz 20 pontos rendszerét vette alapul, s rövid szöveges leírást, illetve értékelést ad. A tesztelők külföldet megjárt hivatásos szakácsok, szakoktatók és több évtizedes tapasztalattal rendelkező étteremjárók. A szerkesztők a Michelin s a GaultMillau kalauz volt és jelenleg is aktív munkatársait is meghívják, hogy teszteljenek és elmondják véleményüket. így alakul ki évről évre az éttermek aktuális besorolása.
A tartalomból
Több mint 1200 étterem és vendéglő címe és elérhetősége.
Közel 250 étterem részletes értékelése.
A hazai borok és szőlőtermesztő birtokok minősítése.
Térképek.
Toplista és „legjobbak"
Magyarország legjobb étterme, 2009
Az év felfedezettje
A magyar gasztronómia reménysége
Legjobb magyar konyha
Kiváló borpince és sommelier
Legjobb szerviz
A 12 legjobb étterem
Kelet-Magyarország legjobb étterme
Nyugat-Magyarország legjobb étterme
Világszínvonalú termék Vissza

Tartalom

Előszó 6
Preface 12
Vorwort 18
A legjobbak 24
Éttermek, vendéglők 27
Budapesti éttermek 28
Vidéki éttermek 36
Kastélyszállók 63
Tesztelt éttermek 67
Borok, borászok, régiók 318
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Alexandra étterem- és borkalauz 2009 Alexandra étterem- és borkalauz 2009 Alexandra étterem- és borkalauz 2009

A kötés megtört.

Állapot:
1.840 Ft
920 ,-Ft 50
14 pont kapható
Kosárba
konyv