1.031.420

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A kaméliás hölgy

Szerző
Fordító
Grafikus

Kiadó: Somody Kiadás
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 309 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Győri Miklós fekete-fehér rajzai illusztrálják a könyvet. Nyomatta a Pesti Lloyd-nyomda.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

ELŐSZÓ.

Dumas Sándor, a Gróf Monte Christo, a Három testőr hírhedett szerzője, a múltszázadközépi tömegsiker e homokzsák emelgető félnégerje, amint tudjuk, véletlenül életet adott egy... Tovább

Előszó

ELŐSZÓ.

Dumas Sándor, a Gróf Monte Christo, a Három testőr hírhedett szerzője, a múltszázadközépi tömegsiker e homokzsák emelgető félnégerje, amint tudjuk, véletlenül életet adott egy gyermeknek, - ne mondjuk: afrikai erkölcsök szerint, de azt mondhatjuk: époly felelőtlenül, sőt törvénytelenül, mikép regényeinek szokott életet adni. E gyermeket utóbb magáévá fogadta.
E gyermek - ALEXANDRE DUMAS FILS - Dumas Sándor Fia néven említi az irodalomtörténet - e gyermek rámutatott, hogy nem kell Afrikába menni, az európai társadalom kellős közepén, Páris szívében is afrikai erkölcsök tanyáznak, - legalábbis a szerelemben. Sokat összeírtak már irodalomtörténészek a nagy problémáról: mennyiben volt döntő a fiú törvénytelen származása a fiú irodalmi műveire. Mindez mellékkörülmény ma már, irodalmon kívüli érdekesség. A lényeg az, hogy a kis Dumas túlnőtte a nagyot, mert több emberi és kritikai érzék, több erkölcsi felelősség volt benne saját művével és korával szemben, mint vala atyjában. Legfőképpen pedig: több tehetség.
Ne gondoljuk azonban, hogy valami halhatatlant, a világirodalom remekeivel egyenértékűt alkotott. Vissza

Alexandre Dumas Fils

Alexandre Dumas Fils műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Alexandre Dumas Fils könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv