1.034.815

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Húsz év mulva I-III.

(A Három testőr trilógia második része)

Szerző
Fordító

Kiadó: Dante Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 550 oldal
Sorozatcím: Dumas munkái
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomatta a Wodianer nyomda rt., Budapest. Ez a könyv középső részét alkotja Dumas monumentális regénytrilógiájának, mely a következő részekből áll: I. rész: A Három Testőr II. rész: Húsz év mulva III. rész: Dragelonne Vicomte A teljes magyar fordítás Dante kiadásban jelent meg.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

A bíbornok palotájának egyik általunk már ismert szobájában aranyos veretű, írásokkal és könyvekkel megrakott asztalnál ült egy férfi, kezére támasztva arcát.
Mögötte a... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

A bíbornok palotájának egyik általunk már ismert szobájában aranyos veretű, írásokkal és könyvekkel megrakott asztalnál ült egy férfi, kezére támasztva arcát.
Mögötte a hatalmas kandallóban lobogott a tűz, az izzó hasábok aranyozott vastartóban omlottak parázzsá. A tűzhely világa hátulról világította meg az ábrándozó pompás öltönyét, míg elölről egy gyertyákkal rakott kandeláber öntött rá világosságot.
A vörös úszályos ruha, a gazdag csipkék, a sápadt és a gondolkozás súlya alatt lehajtott homlok, a szoba magányossága, a néptelen előszobák, az őrök kimért lépéseinek láttára azt lehetett volna hinni, hogy Richelieu bibornok árnyéka még mindig e szobákban kísért.
Sajnos, valóban csak árnyéka volt itt a nagy férfiúnak. A legyöngült Franciaország, a lenézett királyi tekintély, az újból erősekké és garázdákká vált hatalmasok, a határokon belül levő ellenség, mind azt bizonyították, hogy Richelieu nincs többé.
De, ami még jobban mutatta, hogy e vörös talár éppen nem az öreg bíboros talárja, a magányosság volt, mely - mint mondtuk - inkább kísértet, mint élő lény magányosságának tűnt fel, továbbá az udvaroncoktól üres folyosók, az őröktől hemzsegő udvarok ; a lenéző gúny, mely az utcáról szállt föl s hatolt be az ablakokon át e szobába, melyet megrázkódtatott a miniszter ellen szövetkezett egész város lehellete; végül a távolról hallatszó és szünet nélkül ismétlődő lövések zaja, mely lövések szerencsére cél és eredmény nélkül hangzottak el csak azért, hogy figyelmeztessék a gárdistákat, svájciakat, testőröket és katonákat, kik a királyi palotát körülvették, - mert a bíbornoki palota maga is nevet változtatott, - hogy a népnek is vannak fegyverei.
Ilyen árnyéka volt Richelieunek Mazarin.
Vissza

Fülszöveg

A három testőr és D'Artagnan meglett emberek immár: 1648-ban járunk; ez az az év, amelyben véget ér a harmincéves háború, amikor győzelemre jut Cromwell és az angol forradalom; ebben az évben tör ki Párizsban a Fronde-felkelés, és szerveződik meg a Barikádok napja. Vajon miféle újabb kalandot kínál hőseinknek a történelem kavargása? S vállalkoznak-e újabb kalandokra? Hogyan élnek, mi történt velük az elmúlt húsz év alatt?
Bizony, nagyon is másként élnek, mint A három testőr idején: Athos, a fia, a későbbi Bragelonne vicomte nevelésének szenteli életét, Aramis egyházi öltözékben keresi a titokzatos szerelmi és politikai kapcsolatokat, Porthos úri vígságban unatkozik hatalmas birtokán; csak D'Artagnan maradt meg testőrnek. De éppen az ő kalandvágya, fortélyos mesterkedése, furfangos észjárása indítja újabb kalandok elébe mindnégyüket: az egyetlen testőrt és három elválhatatlan jóbarátját.
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv