kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Károlyi Mihály Országos Mezőgazdasági Könyvtár és Dokumentációs Központ |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 97 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | 165 példányban jelent meg. Néhány fekete-fehér ábrával illusztrálva. Angol, német és orosz nyelvű tartalomjegyzékkel és összefoglalóval. |
| Előszó | 1 |
| Bevezetés | 3 |
| Az algatermesztés alga-élettani alapjairól | 9 |
| A tisztatenyészetek jelentősége | 9 |
| A tápoldat | 10 |
| A fényigényről | 13 |
| A hőmérséklet szerepe, hőtűrő törzsek | 14 |
| Technológiai megoldások | 15 |
| Nyilt buborékoló rendszer | 15 |
| Nyilt keverős rendszer | 16 |
| Nyilt keringéses rendszer | 17 |
| Nyilt kaszkád vagy lejtős rendszer | 18 |
| Zárt buborékoló rendszer | 18 |
| Zárt keverős rendszer | 19 |
| Zárt keringéses rendszer | 19 |
| Fonalas algatermesztés | 21 |
| A különféle rendszerü berendezések hozama | 21 |
| Általános techológiai problémák | 23 |
| Az alga-termék kémiai tulajdonságai | 25 |
| Zsirszerü anyagok | 26 |
| Fehérjék | 28 |
| Szénhidrátok | 29 |
| Vitaminok | 32 |
| Az egyserjtü algák tápértéke | 36 |
| Takarmány, vagy közvetlen fogyasztás? | 37 |
| Emészthetőség | 37 |
| Fehérje kihasználási fok | 39 |
| Kalóriaérték | 40 |
| Kisérletek haszonállatokkal | 42 |
| Mérgező anyagok | 42 |
| A gazdaságosság kérdései | 44 |
| Az alkalmazott algológia egyéb irányai | 47 |
| Irodalom | 53 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.