| Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
| Oldalszám: | 239 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 15 cm |
| ISBN: | |
| Előszó | 3 |
| A hullafeldolgozás eszközei és módszerei | |
| Az állati hullák feldolgozásának állategészségügyi jelentősége | 5 |
| A hullafeldolgozás módszereinek fejlődése | 9 |
| A feldolgozás | 14 |
| A hullafeldolgozás eszközei | 14 |
| A hazai feldolgozó készülékek értékelése | 24 |
| A hullafeldolgozás külföldi eszközei | 26 |
| A hullafeldolgozás jelenlegi helyzete | 39 |
| Szempontok egy új rendszer kialakításához | 40 |
| Irányelvek a gépi berendezés tervezésére | 46 |
| A bűzmentes feldolgozás eszközei | 50 |
| A hullafeldolgozás megszervezése | |
| Körzetek szervezése | 59 |
| Községi hullatároló kamrák létesítése | 62 |
| Vágóhídi hűtőkamra | 67 |
| A telep helye | 69 |
| Üzemi épület | 70 |
| Melléképületek | 77 |
| Egyéb tartozékok | 78 |
| A szennyvízkezelés eszközei | 82 |
| Szállító járművek | 90 |
| Az állati fehérjetakarmányok gyártásának és mellékhasznosításának alapanyagai | |
| Az állati test vegyi összetétele | 93 |
| Az állati szövetek és termékek összetétele és megváltozásuk a feldolgozás során | 101 |
| Anyagnormák és nyersanyagforrások | 122 |
| Gyártási munkafolyamatok | |
| Húslisztgyártás | 154 |
| Ipari zsír | 157 |
| Dörzsszalonna | 161 |
| Ipari bőr | 161 |
| Szappanfőzés | 165 |
| Trágyakezelés | 168 |
| Szennyvízkezelés | 168 |
| Laboratóriumi munka | 169 |
| Állati fehérjetakarmányok | |
| Az állati fehérjék népgazdasági jelentősége | 177 |
| Húsliszt | 180 |
| A húsliszt érzékszervi sajátságai | 180 |
| A húsliszt vegyi összetétele | 184 |
| Egészségügyi követelmények a húsliszttel szemben | 188 |
| A húsliszt etetése | 191 |
| A húsliszt károsodása és tárolása | 192 |
| Tápkocsonya | 193 |
| A tápkocsonya érzékszervi sajátságai | 194 |
| A tápkocsonya vegyi összetétele | 195 |
| Egészségügyi követelmények a tápkocsonyával szemben | 196 |
| A tápkocsonya etetése | 196 |
| A tápkocsonya tárolása | 201 |
| A hullafeldolgozás mikrobiológiája | |
| Fertőző mikroorganizmusok | 203 |
| Rothadás | 209 |
| A rothadás lassítása | 219 |
| Dohosodás | 220 |
| Korhadás | 221 |
| Penészedés | 222 |
| A hús és húsliszt fülledése | 222 |
| A hullafeldolgozás egészségügyi követelményei | |
| Általános egészségügyi szabályok | 225 |
| Szennyvíztisztítás | 227 |
| Fertőtlenítés | 230 |
| Védekezés a legyen ellen | 234 |
| Irodalom | 235 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.