kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 228 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 28 cm x 20 cm |
| ISBN: | |
| Bevezetés | |
| Az állattenyésztéshez tartozó feldolgozó iparok fejlesztésének célkitűzései | 3 |
| A tej és feldolgozása | |
| A tej tulajdonságai és összetétele | |
| A tejtermelés népgazdasági jelentősége | 8 |
| A tej fogalma, meghatározása, törvényes kellékei | 10 |
| A tej vegyi összetétele | 11 |
| A tej táplálkozástani és takarmányozási jelentősége | 25 |
| Tejhibák | 27 |
| A tej vizsgálata | |
| A termelői tej minőségi követelményei (szabvány) | 31 |
| A tej érzékszervi vizsgálata, bírálata | 33 |
| Mintavétel, minták kezelése, tartósítása | 34 |
| A tej szennytartalmának meghatározása | 40 |
| A tej fajsúlyának vizsgálata | 42 |
| A tej és tejszín zsírtartalmának meghatározása | 45 |
| A tej frisseségének megállkapítása | 55 |
| A tej bakteriológiai állapotának kimutatása | 57 |
| Rendellenes és tőgybeteg állatok tejének kimutatása | 60 |
| A vizsgálathoz szükséges anyagok, vegyszerek, eszközök kezelése, tisztítása, tárolása, védőberendezések, munkavédelmi óvórendszabályok | 63 |
| A tej kezelése | |
| A tej kezelése a termelőhelyen | 67 |
| A tej hűtése és üzemi tárolása | 71 |
| A tej szállítása, átadása, átvétele | 77 |
| A tej fölözése, pasztőrözése | 82 |
| A tej forgalombahozatala | 89 |
| Tejkészítmények | |
| Csecsemő- és gyermektej; ízesített tejkészítmények | 92 |
| Savanyú tejkészítmények | 95 |
| Hab- és kávétejszín | 100 |
| Tejfölkészítés | 104 |
| Vajkészítés | 112 |
| Túrókészítés | 115 |
| Sajtgyártás, sajtféleségek | 119 |
| A hús és a vágóhídi melléktermékek feldolgozása | |
| Gazdasági állataink hústermelése | |
| A hústermelés népgazdasági jelentősége | 130 |
| Ipari és kereskedelmi húsféleségek elnevezései | 137 |
| Élő állatok átvételének irányelvei, felvásárlása | 146 |
| Vágóállatok szállítása | 149 |
| Vágóállatok vágóhídi minősítése | 154 |
| Az állati test bontása (kézi és gépi eszközökkel) | 170 |
| Az állatok előkészítése vágásra | 177 |
| Szarvasmarhák elsődleges feldolgozása | 182 |
| Vágósertések elsődleges feldolgozása | 204 |
| Juhok elsődleges feldolgozása | 222 |
| Lovak elsődleges feldolgozása | 2245 |
| Vágóhídi húsvizsgálat | 224 |
| Vágóállatok bőrének fejtése | 242 |
| A bőr, szőr, gyapju feldolgozásának értékét befolyásoló tényezők | 250 |
| A nyersbőr tisztítása és ideiglenes tartósítása | 251 |
| A gyapju válogatása, osztályozása, zsákolása, tárolása | 254 |
| A gyapju elszállítása, átadása | 257 |
| A bőr, a szőr, gyapju ipari készítményei | 259 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.