kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| I. KÖTET | |
| Általános ismeretek | |
| Az életjelenségek | 1 |
| Az isoosmosis | 2 |
| Az isoionia | 4 |
| Az oxygen-szükséglet | 6 |
| A külső hőmérséklet | 6 |
| Az állati test vegyi összetétele | |
| A szervetlen vegyületek | 6 |
| A víz | 8 |
| A hamuanyagok | 9 |
| A szerves vegyületek | 9 |
| A fehérjék | 9 |
| A fehérjék összetétele | 9 |
| A fehérjék sajátságai | 12 |
| A fehérje reactiok | 15 |
| A jellegzetes fehérjék | 17 |
| Az összetett fehérjék | 19 |
| A fehérjeszerű anyagok | 25 |
| A zsírok és zsírszerű vegyületek | 26 |
| Az állati és növényi zsírok | 26 |
| A viaszok | 30 |
| A szénhydratok | 36 |
| A cukrok kimutatása | 39 |
| A cukorszerű polysaccharidok | 45 |
| A nem cukorszerű polysaccharidok | 48 |
| Az erjesztők | |
| A fermentumok sajátságai | 52 |
| A fermentumok hatása | 52 |
| A fermentumok felosztása | 55 |
| Az ismeretlen vegyiszerkezetű fermentumok | 67 |
| A vitaminok | |
| Az A-vitamin | 68 |
| A D-vitamin | 70 |
| Az E-vitamin | 73 |
| Az F-vitamin | 74 |
| A K-vitamin | 75 |
| A B1-vitamin | 76 |
| A B2-vitamin | 78 |
| A P-P-tényező | 78 |
| A B6-vitamin | 79 |
| A B3-B4- és B5-vitamin | 79 |
| A Bx-vitamin | 79 |
| A C-vitamin | 80 |
| A H-vitamin | 81 |
| A H9-vitamin | 81 |
| A P-vitamin | 82 |
| A hormonok | |
| A tobozmirigy | 83 |
| Az agyfüggelék | 83 |
| A pajzsmirigy | 89 |
| A mellékpajzsmirigy | 92 |
| A csecsemőmirigy | 94 |
| A hasnyálmirigy | 95 |
| A mellékvesék | 98 |
| A nemi mirigyek | 103 |
| A megfiatalítás | 112 |
| A helyben-ható anyagok | 112 |
| Az emésztőszervek | |
| Az emésztés jelentősége | 115 |
| A táplálékfelvétel, a rágás és nyelés | 116 |
| A nyál | 118 |
| A nyelőcső és a gyomor mozgása | 120 |
| A gyomornedv | 123 |
| A gyomortartalom megvizsgálása | 127 |
| A kérődzők előgyomrainak tevékenysége | 129 |
| A physikai- chemiai folyamatok az előgyomrokban | 134 |
| A kérődzés | 136 |
| A hányás | 139 |
| A bélcső mozgása | 140 |
| A hasnyál | 143 |
| Az epe | 145 |
| A bélnedv | 148 |
| Az emésztési folyamatok a bélcsőben | 148 |
| A bélsár | 151 |
| A táplálék tovahaladása az emésztőcsőben | 152 |
| A felszívódás | 153 |
| A házimadarak emésztése | 158 |
| Az anyag- és energiaforgalom | |
| Az anyag- és energiaforgalom jelentősége | 162 |
| A táplálék és összetételének meghatározása | 163 |
| A takarmánykihasználási együttható | 165 |
| Az anyagforgalmi vizsgálat | 167 |
| A respiratios kísérlet | 170 |
| A respiratios quotiens | 173 |
| Az energiaforgalom | 175 |
| Az ember anyag- és energiaszükséglete | 179 |
| Az ember anyag- és energiaszükségletének pótlása | 182 |
| A háziállatok anyag- és energiaszükséglete | 183 |
| A háziállatok anyag- és energiaszükségletének pótlása | 184 |
| A háziállatok termelési anyag- és energiaszükséglete | 187 |
| Az éhezés | 189 |
| A testhőmérséklet | 191 |
| A vízforgalom | 194 |
| A sóforgalom | 195 |
| Az anyag- és energiaforgalom szabályozása | 201 |
| A közbülső anyagforgalom | |
| A köztakaró | |
| A bőr | 208 |
| A tejelválasztás | 211 |
| A tej | 212 |
| A tehéntej élettani vizsgálata | 215 |
| II. KÖTET | |
| Az izomélettan | |
| Az izmok vegyi összetétele | 217 |
| Az izom ingerlése | 219 |
| Az izomösszehúzódás vizsgálata | 220 |
| Az ingerület tovaterjedése az izomban | 222 |
| Az izomrángás | 222 |
| Az izom tetanus-jellegű összehúzódása | 225 |
| Az izomhang | 227 |
| A működés-áram | 227 |
| Az elhalás-áram | 229 |
| Vegyi folyamatok az izomban | 231 |
| Az izom melegtermelése | 233 |
| A vázizmok tonusa | 235 |
| A test súlypontja | 236 |
| A vázizomok működése | 237 |
| A vázizmok kifáradása | 240 |
| A hulla-dermedés | 241 |
| A sima-izom | 242 |
| A vér | |
| A vér feladata | 244 |
| A vérvétel | 244 |
| A vér physikai-chemiai sajátságai | 245 |
| A vérplasma szervetlen anyagai | 248 |
| A vérplasma fehérjéi | 249 |
| A maradék-nitrogen | 250 |
| A vérplasma zsírtartalma | 251 |
| A vércukor | 251 |
| A vérplasma fermentumai | 252 |
| A vérsavó ellenanyagai | 252 |
| A vércsoportok | 254 |
| A vörös-vértestek | 256 |
| A szintelen vérsejtek | 261 |
| A vérlemezek | 263 |
| A véralvadás | 264 |
| A vér mennyisége | 266 |
| A vér haemoglobin-tartalma | 269 |
| A vérgázok | 270 |
| A haemoglobin szerepe a vérben | 271 |
| A vér szénsavtartalma | 274 |
| A vérkeringés szervei | |
| A vérpálya | 275 |
| A szívműködés közvetlen megfigyelése | 277 |
| A szív tevékenysége | 278 |
| A szívizom sajátságai | 280 |
| A szív megtelése | 283 |
| Nyomásingadozás a szívüregekben | 284 |
| A pulsus- és a perctérfogat | 285 |
| A szívverés és a szívlökés | 287 |
| A szívhangok | 288 |
| Az elektrokardiogramm | 289 |
| A szívburok jelentősége | 291 |
| A vérnyomás | 292 |
| Az érverés | 295 |
| A vérnyomás gyakorlati meghatározása | 297 |
| A véráramlás | 298 |
| A véráramlást segítő tényezők | 300 |
| A szív idegei | 302 |
| A vérerek beidegzése | 303 |
| A vérnyomás szabályozása | 304 |
| A véráramlás szabályozása | 306 |
| A nyirok | 307 |
| A reticuloendothel | 309 |
| A nyirokcsomók | 309 |
| A lép | 309 |
| A máj | 311 |
| A csontvelő | 314 |
| A vizelet és a vese | |
| A vizelet mennyisége | 315 |
| A vizelet physikai-chemiai sajátságai | 316 |
| A vizelet szervetlen anyagai | 318 |
| A vizelet szerves anyagai | 321 |
| A húgyanyag | 321 |
| A hippursav | 324 |
| A purinanyagok | 326 |
| A keratin és kreatinin | 329 |
| A kynurensav | 330 |
| Az indikán | 330 |
| Az aetherkénsavak és párosult glukuronsavak | 332 |
| A vizelet festékanyagai | 332 |
| A vesetevékenység | 333 |
| A vizeletkiürítés | 335 |
| A vizelet zavarossága | 340 |
| A vizeletüledék | 341 |
| A vizelet-vizsgálat | 342 |
| A lélekzés | |
| A lélekzési mozgások | 349 |
| Az erőltetett lélekzés | 351 |
| Nyomásingadozás a tüdőben | 352 |
| Nyomásingadozás a mellüregben | 353 |
| A lélekzési levegő | 354 |
| A tüdő vitalis capacitasa | 356 |
| Az alveolaris levegő | 358 |
| A tüdőbeli gázcsere | 359 |
| Az emlős háziállatok lélekzése | 361 |
| A házimadarak lélekzése | 362 |
| A lélekzés alkalmazkodása | 364 |
| A lélekzés és vérkeringés | 367 |
| A lélekzési készülék védelmi berendezései | 368 |
| A hangkeltés | 369 |
| A körzeti idegrendszer | |
| Az idegrendszer felosztása és rendeltetése | 372 |
| Az ideg szövettani, vegyi és élettani sajátossága | 373 |
| Az idegingerlés féleségei | 374 |
| Az ideg ingerlékenysége | 376 |
| Az ideg ingervezetése | 377 |
| Chemiai folyamatok az idegben | 378 |
| A galvan áram sarkainak hatása | 378 |
| A villamos áram hatása az élő szervezetben | 380 |
| A gerincvelőidegek | 382 |
| Az agyidegek | 384 |
| Az autonom vagy vegetatív idegrendszer | 391 |
| A sympathicus idegek | 392 |
| A parasympathicus idegek | 394 |
| A sympathicus és paracympathicus idegek kölcsönhatása | 398 |
| A központi idegrendszer | |
| A központi idegrendszer részei és elhelyeződése | 403 |
| A neuron élettani sajátságai | 405 |
| A reflex-ív | 406 |
| A gerincvelő | 408 |
| A gerincvelői egyszerű reflexek | 409 |
| A gerincvelői összetett reflexek | 410 |
| A gerincvelői idegpályák | 413 |
| A gerincvelő-sérülés | 416 |
| A nyúltvelő | 417 |
| A kisagyvelő | 419 |
| A középagyvelő | 421 |
| A köztiagyvelő | 423 |
| Az ember agyféltekéi | 425 |
| A háziállatok agyféltekéi | 431 |
| Az érzékszervek | |
| Az érzékszervek sajátosságai | 435 |
| A nyomásérzés | 438 |
| A hideg- és melegérzés | 441 |
| A fájdalomérzés | 443 |
| Az erő- vagy izomérzés | 445 |
| Az ízlelés | 447 |
| A szaglás | 449 |
| A fül | 451 |
| A hangvezetés a külső fülben | 453 |
| Az ingervezetés a középső fülben | 455 |
| A hallás | 457 |
| A fül szerepe a térbeli tájékozódásban | 460 |
| A testegyensúlyérzés | 461 |
| A szem | 465 |
| A szem járulékos berendezései | 469 |
| A szemizmok | 470 |
| A szem kiegészítő berendezései | 472 |
| A rendes fénytörésű szem és az alkalmazkodás | 475 |
| A szem fénytörésének rendellenességei | 477 |
| Az ametropia megállapítása | 479 |
| A szemfenék | 481 |
| A látástér | 482 |
| A központi látás | 484 |
| A körzeti látás | 486 |
| A tárgy-látás | 488 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.