Próbálja ki megújult, VILLÁMGYORS keresőnket!
A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Állattenyésztés II.

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 179 oldal
Sorozatcím: Növénytermesztő és állattenyésztő szakközépiskolák tankönyvei
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-230-997-9
Megjegyzés: Tankönyvi szám: NÁ-006. Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal illusztrálva. Harmadik, változatlan kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:
A takarmányok kémiai összetétele
Minden takarmány két fő alkotórészből: vízből és szárazanyagból áll. A szárazanyag egyik része magas hőmérsékleten elég, másik része szürkés hamu... Tovább

Előszó

Részlet:
A takarmányok kémiai összetétele
Minden takarmány két fő alkotórészből: vízből és szárazanyagból áll. A szárazanyag egyik része magas hőmérsékleten elég, másik része szürkés hamu alakjában visszamarad. A takarmányok szárazanyagai tehát szerves és szervetlen anyagokból épülnek fel. A takarmányok szervetlen anyagait ásványi anyagoknak nevezzük. Vissza

Tartalom

Takarmányozástan
A takarmányok kémiai összetétele5
A takarmányok víz- és szárazanyagtartalma6
A takarmányok szervesanyagai9
A takarmányok szervetlen anyagai26
Takarmányozástani alapismeretek31
A takarmányok emészthetősége31
A takarmányok termelőértékének kifejezése33
A takarmányok táplálóanyag-tartalmának arányaira vonatkozó kifejezések37
A takarmányok értékelésének szempontjai39
A takarmányok ismertetése45
A takarmányok csoportosítása45
Gyökér-, gumós és egyéb lédús takarmányok52
Erjesztett (silózott) takarmányok55
Szénák és szénalisztek56
Szalmák, polyvák és törekek58
Magvak és termések60
Ipari melléktermékek és hulladékok62
Állati eredetű takarmányok67
Gyári készítmények70
Takarmánykiegészítő anyagok75
Gazdasági állataink takarmányozásának gyakorlata77
Gazdasági állataink életfenntartó és termelő táplálóanyag-szükséglete77
Az etetés és az itatás rendszere, technikája79
A takarmányok előkészítése82
Takarmányadagok összeállítása86
A takarmányozási előirányzat készítése100
Állategészségtan101
Az egészséges és a beteg állat életmegnyilvánulásai103
A tünetek megfigyelésének fontossága103
Az egészséges állat általános állapota103
Az emésztő-, légzőszervi- és anyagforgalmi betegségek109
Az emésztőszervek betegségei109
A légzőszervek betegségei117
Az anyagforgalom betegségei120
A bőr betegségei123
Mérgezések125
Az ivarszervek működésével kapcsolatos betegségek126
Meddőség133
A tőgy betegségei134
Sebészeti betegségek138
A fedett mechanikai sérülések138
A nyílt mechanikai sérülések138
A hő okozta sérülések140
A vegyi anyagok okozta sérülések140
A csontok betegségei141
Az ízületek betegségei142
Az inak betegségei143
A sérv144
Parazitás betegségek145
Az élősködés fogalma és az élősködők kártétele145
Külső élősködők okozta betegségek146
Belső élősködők okozta betegségek148
A fertőző betegségek153
A fertőző betegségek előidézői, forrásai és következményei153
A fertőző anyag terjedése155
A fertőző betegségekkel szembeni védekezés156
A gümőkór (tuberkolózis)158
A brucellózis162
A ragadós száj- és körömfájás164
A tetanusz167
A veszettség168
A vírusos nyálkahártyagyulladás168
Állategészségügyi igazgatás170
A fertőző betegségek megelőzése170
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem