| Bevezetés | 9 |
| A tejtermelés és a marhahústermelés közgazdasági kérdései | 11 |
| A tej és a marhahús termelésének és fogyasztásának színvonala hazánkban | 12 |
| A szarvasmarha-állomány alakulása | 12 |
| A szarvasmarha-állomány szektoronkénti megoszlása | 15 |
| A tejtermelés és -fogyasztás helyzete és várható alakulása | 17 |
| A marhahústermelés és -fogyasztás helyzete és várható alakulása | 20 |
| A szarvasmarhaexport alakulása és lehetőségei | 28 |
| A nagyüzemi szarvasmarhatartás fejlesztésének gazdaságossági kérdései | 30 |
| A tejtermelés és a marhahízlalás jövedelmezősége | 30 |
| A szarvasmarhatartás költségeinek csökkentése | 41 |
| A hazai szarvasmarha-tenyésztés fejlesztése | 57 |
| A sertéshústermelés gazdasági kérdései | 63 |
| A sertéstartás helye és aránya hazánkban | 64 |
| A sertésállomány alakulása | 68 |
| A sertésállomány szektoronkénti megoszlása | 71 |
| A kocaállomány újratermelése | 73 |
| A sertéshús termelésének és fogyasztásának színvonala | 75 |
| A sertésexport helyzete és várható alakulása | 84 |
| A sertéstartás fejlesztésének gazdaságossági kérdései | 87 |
| A sertéstartás termelési költségei és jövedelmezősége | 87 |
| A sertéstenyésztés és -hizlalás gazdaságosságának javítása | 92 |
| A baromfihús- és tojástermelés gazdasági kérdései | 111 |
| A baromfitartás helye a népgazdaságban és a mezőgazdaságban | 111 |
| A baromfihús és a tojás termelésének és fogyasztásának színvonala | 112 |
| A baromfiállomány nagysága és összetétele | 112 |
| A baromfiállomány szektoronkénti megoszlása | 114 |
| A baromfiállomány összetétele | 117 |
| A baromfitermékek termelésének alakulása | 119 |
| A baromfitermékek fogyasztásának alakulása | 126 |
| Baromfiexportunk helyzete és lehetőségei | 129 |
| A baromfitartás önköltsége és jövedelmezősége | 133 |
| A baromfihús- és tojástermelés gazdaságosságának javítása | 140 |
| A tojáshozam és a napi súlygyarapodás emelése | 141 |
| A takarmányköltség csökkentése | 145 |
| Gazdaságosan tartható fajták | 148 |
| Az élőmunka-ráfordítás csökkentése és az állománykoncentráció | 150 |
| Munkamegosztás és specializáció | 153 |
| Az elhullási-veszteség csökkentése | 154 |
| A baromfihús- és tojástermelés idényszerűsége | 155 |
| A hazai baromfitartás fejlesztésének iránya | 158 |
| A juhtenyésztés és a gyapjútermelés közgazdasági kérdései | 160 |
| A juhtartás helye a népgazdaságban és a mezőgazdaságban | 160 |
| A juhtenyésztés és a gyapjútermelés színvonala hazánkban | 161 |
| A juhállomány változásának mértéke és iránya | 161 |
| A juhtenyésztés termelési értékének alakulása | 164 |
| A gyapjútermelés színvonala és fejlesztése | 166 |
| A juhászat tej- és hústermelése | 172 |
| A juhtartás önköltsége, jövedelmezősége és gazdaságossága | 179 |
| Önköltség és jövedelmezőség a nagyüzemi juhtartásban | 179 |
| A juhtartás gazdaságosságának javítása | 182 |
| A takarmánytermesztés és a takarmányozás helyzete és feladatai | 186 |
| A takarmánytermő terület nagysága és összetétele | 188 |
| A takarmánybázis növelésének fő útja a terméshozamok emelése | 190 |
| A rét- és legelőgazdálkodás megjavítása | 197 |
| A keveréktakarmányok felhasználása | 200 |
| A gazdaságos takarmányfelhasználás | 204 |
| Irodalom | 209 |