A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

A kis cseléd

Szerző
Grafikus

Kiadó: Révai Kiadás
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 124 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: A borító színes grafikája és a fekete-fehér rajzok Benedek Kata munkája. Révai Irodalmi Intézet Nyomdája nyomása, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

ELSŐ FEJEZET.
Amelyben arról van szó, hogy egy kis lány, ha eltökél magában valamit, hát mindenképpen azon van, hogy azt végre is hajtsa.
Az özvegy tanítóné ott állott... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

ELSŐ FEJEZET.
Amelyben arról van szó, hogy egy kis lány, ha eltökél magában valamit, hát mindenképpen azon van, hogy azt végre is hajtsa.
Az özvegy tanítóné ott állott picinyke házának tornácán és kezében valami írást szorongatott. Arcán mosolygás ült, szemében könnycsepp. Nagyon boldog volt, de nagyon búbánatos is egyben. Egyetlen gyermeke, Katóka, évvégi bizonyítványán pihent a tekintete.
- Micsoda gyönyörű bizonyítvány!... Csak úgy ragyogott ki belőle a sok kitűnő! És mikor nézte ezeket az egymás alatt olyan szép rendben sorakozó kitűnőket, szívbéli öröme mellett ott húzódott meg az a szinte érthetetlen kívánság, bár ne is lenne olyan szép ez a bizonyítvány.
Katóka még kis elemista volt, amikor ő megígérte volt neki, hogy ha továbbra is jó tanuló lesz, megengedi, hogy teljesedjék a szíve vágya és felsőbb iskolába, óvónőképzőbe vagy tanítónőképezdébe járatja. De azóta ezerszer megbánta ezt az igéretét, mely elé amúgy is, szinte leküzdhetetlen akadályok gördültek.
Férje meghalt és a nyugdíj annyi, mint semmi. Éppen csak arra elég, hogy törleszthessék a házépítéshez felvett kölcsönt. Földjük, birtokuk nincs, a kis kertben nem tudott sohasem többet termeszteni, mint a maguknak való uborkát, salátát, gyenge zöldséget. Az életre való kenyeret már a kezemunkájával kereste meg. Varrogatott a falubeli lányoknak egy-egy szoknyát, kötényt. Nem volt nagy az ebbeli tudománya, mert hiszen kisasszonynak nevelték és úri famíliája sohase hitte volna, hogy valaha is hasznát vehesse ennek a kis kézügyességének. Vissza

Tartalom

Első fejezet. Amelyben arról van szó, hogy egy kislány, ha eltökél magában valamit, hát midenképen azon van, hogy azt végre is hajtsa7
Második fejezet. Amelyben arról lesz szó, hogy nem minden történik úgy, ahogy az ember elképzeli21
Harmadik fejezet. Amelyben most már arról lesz szó, hogy a sok kis csalódást még nagyobb csalódás tetőzi be33
Negyedik fejezet. Amelyben már arról van szó, hogy a kartonruhás kis cseléd is milyen vigaszára lehet az embernek51
Ötödik fejezet. Amelyben arról van szó, hogy milyen a tanár és milyen a tanítvány64
Hatodik fejezet. Amelyben arról van szó, hogy a látszat sokszor csal és a legártatlanabbak is bajba keveredhetnek79
Hetedik fejezet. Amelyben arról lesz szó, hogy minden napvilágra kerül, még a legféltettebb titok is94
Nyolcadik fejezet. Amelyben kiderül, hogy minden jó, ha a vége jó107

Altay Margit

Altay Margit műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Altay Margit könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv